Összefoglaló

2024.02.17. 20:40

Böllértalálkozót tartottak Túrkevén – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Ízkavalkád Túrkevén: senki sem maradt éhesen a XVI. Kevi Böllértalálkozón. Tizenhatodik alkalommal szervezték meg az Alföld egyik legnagyobb böllérfesztiválját Túrkevén. A szombati fesztiválon idén is kést, na meg persze fakanalat ragadtak a profi és az amatőr böllérek.

Közel 500 lelkes résztvevővel indult el az I. Böllér Futás Túrkevén. Az ismert rádiós, Rákóczi Ferenc nyitotta meg az I. Böllér Futást Túrkevén.

Egyszerre 30 táblán játszott a nemzetközi sakkmester Szolnokon. Harminc lelkes jelentkezővel sakkozott egyszerre Berebora Ferenc nemzetközi sakkmester szombaton délelőtt a szolnoki Aba-Novák Agórában. A megméretésen gyerekek és felnőttek egyaránt összemérték tudásukat a többszörös magyar bajnokkal.

Németh Ádám: Egész évben fontos az elővigyázatosság. Az óvatosság és elővigyázatosság egész évben fontos, főleg ha a balesetek megelőzéséről van szó. Erre figyelmeztet Németh Ádám a katasztrófavédelem szóvivője is, aki a szoljon.hu legújabb podcastadásában részletesen beszélt a témáról.

Szolnokról induló katonai konvojok lepték el az országutat. A menetoszlop az egyik napon a Mátrába, a másikon a főváros felé „masírozott”.

Szombat reggeltől már elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Közép-Tiszán. Hírportálunk friss fotói is arról tanúskodnak, hogy egyre inkább kilép a medréből a Tisza.

Már az utolsó simításokat végzik a művelődési házon Fegyverneken. Körülbelül 90 százalékos készültségben van a Szent Erzsébet úti művelődési ház felújítása Fegyverneken. A legalább 100 éves épület rejtett közfalaival több meglepetést is tartogatott a kivitelezőnek.

Magasan képzett vezető vette át az irányítást a szolnoki kórház kardiológiai osztályán. A szakma szeretete miatt vállalta a Hetényi Géza Kórház Kardiológiai Osztályának új vezetője szolnoki megbízatását. Professzor dr. Papp Előd egy hónapja a Dunántúlról érkezett a vármegyeszékhelyre nejével, aki szintén szakmabeli. A főorvos úgy véli, egy nagyon jól működő osztályt vett át, a hálapénzről pedig megvan az egyértelmű véleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában