Szoljon Insta

2024.02.13. 17:00

„Menjen a tél, jöjjön a tavasz" – skandálták a gyermekek a karcagi mulatságon

A néphagyomány szerinti a kiszebáb elégetésével nemcsak a telet lehet elűzni, hanem megszabadulhatunk a félelmektől, betegségektől is.

Daróczi Erzsébet

Kiszebábégetéssel búcsúztak a téltől és köszöntötték a tavaszt Karcagon is

Fotó: Daróczi Erzsébet

Maskarás felvonulással űzték el telet és hívták a tavaszt a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai és tanárai kedden Karcagon. A maristások ötletes „kukajelmezeket” öltöttek magukra, osztályonként mást-mást, kereplőkkel, dobokkal, hangosan skandálva „menjen a tél, jöjjön a tavasz” mondatokkal indultak az iskola udvaráról. A Sétáló utcán át a városháza előtti térre érkeztek, ahol a helyi általános iskolák és óvodás csoportok is csatlakoztak hozzájuk.

Szepesi Tibor polgármester köszöntője után a menet rendőri biztosítás mellett, a főtérről a Kálvin utcát érintve a Múzeumparkba vonult, ahol a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kinizsi utcai óvodásainak műsora, a marista elsősök és másodikosok télűző tánca után az osztályok képviselői a kiszebáb derekára tűzték gondűző szalagjaikat, mert a néphagyomány szerinti a kiszebáb elégetésével nemcsak a telet lehet elűzni, de ez megszabadít bennünket a félelmektől, betegségektől is. A bábot Szepesi Tibor gyújtotta meg az óvodások és iskolások örömtapsa közepette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában