Összefoglaló

2024.02.04. 21:00

Személyvonat gázolt embert Kisújszálláson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Elgázolt egy embert egy személyvonat Kisújszálláson, a vasútállomástól mintegy ötven méterre – jelentette vasárnap hajnalban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

Településüzemeltetéshez szükséges eszközökre pályázott a kőteleki önkormányzat.

Különleges programot rendeztek a minap a szolnoki SZKTT Kaán Károly úti otthonában a minap. Az eseményen dr. Bagi Gábort, a Damjanich János Múzeum történészét látták vendégül. Az intézmény munkatársa a Kuruc korról mesélt az érdeklődő hallgatóságnak.

A remények szerint tavasszal megnyitja kapuit a szolnoki vár, valamint a Zagyva-sétányt is birtokba vehetik a látogatók. Dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze kiemelte, a vár jelentősége nem kizárólag turisztikai szempontból nagy, Szolnok történelmi múltjának megismerése legalább ennyire hangsúlyos lesz.

Új mozgalmat indított el egy rejtélyes művész a Tisza-tó környékén. Az alkotó festett kavicsokat rejt el, melyek mellé kedves üzenetet ír. Vajon ki lehet ő?

A Kiáltvány a gyerekekért című orosz filmmel kezdődött a 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) jászberényi rendezvénye csütörtökön este a Lehel Film-Színházban. 

Vidám farsangi mulatságra várta a családokat a Jásztánc Alapítvány szombaton a Pájer Antal Művelődési Házban. Délelőtt az asszonyok hagyományos farsangi ételeket, tésztákat készítettek. A rendezvényhez kapcsolódóan fánksütő versenyt hirdettek, amelyre tízen neveztek. A zsűri négy kategóriában díjazta a finomságokat.

Textilből készült virágokat és vidám hűtőmágneseket is készítenek a közfoglalkoztatottak az örményesi önkormányzat Alkotóműhelyében, ahol már a tavasz jegyében készülnek a szebbnél-szebb termékek.

Érdekes statisztikákat bocsátott hírportálunk rendelkezésére a legnagyobb hazai pénzintézet ingatlanpiaccal foglalkozó portálja. Statisztikájukból kiderül, hogy jelenleg egy homokbánya a legdrágább jászkunsági ingatlan a portfóliójukban, de kiemelkedik a felhozatalból egy panorámás tiszafüredi lakás és egy patinás kúria is.

A Házasság hete alkalmából középiskolásoknak tartanak vetélkedőt a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

A Kossuth- és Munkácsy-díjas, Magyar Örökség- és területi Prima-díjas karcagi szobrászművésznek, Györfi Sándornak oly sok köztéri alkotása található meg a nagyvilágban, hogy azokat egy egész élet sem lenne elég körbelátogatni és megtekinteni. De nem is kell: elég Karcagra látogatni ahhoz, hogy megismerkedhessünk szinte teljes életművével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában