Lista

2024.03.25. 09:00

Csalót lebuktató szolnoki férfi, bravúros tüdőműtét a Hetényiben – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén, egy feltörekvő, fiatal szolnoki orvos is felkerült a Forbes „sikerlistájára” – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Egyetlen mondattal lebuktatta a pénzéhes csalót a szolnoki családapa

Nádudvari Gábort ezen a számon hívta a napokban a csaló, a fiatalember résen volt, nem dőlt be az átverésnek 
Forrás: Beküldött fotó

Határozott, udvarias hangnemben, a lebukás után viszont már trágárul beszélt kiszemelt áldozatával az a férfi, aki az egyik nagy bank nevében telefonált a napokban egy szolnoki fiatalembernek. Nem ő volt az egyetlen, akit az OTP nevében megkerestek az utóbbi időben az online csalók.

2. Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén

DSC_4864
Hamarosan életbe lép a korlátozás
Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: MW Archív/Illusztráció

Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain. A cél, hogy az érintett települések közúthálózatáról visszaszorítsák az elmúlt időben megnövekedett tranzit jellegű teherforgalmat.

3. Bravúros tüdőműtétet hajtottak végre a szolnoki Hetényi kórház orvosai

Dr. Szántó Zoltán mellkassebész főorvos és Dr. Parham Choroomi aneszteziológus adjunktus végezte el a bonyolult, de végül sikeres műtétet
Forrás:  Beküldött fotó

Nyolcvanesztendős, hagyományos módon nem operálható páciensen végeztek sikeres mellkasi műtétet a szolnoki Hetényi Géza kórház orvosai. Az idős beteg már otthonában lábadozik a bravúros műtét után, melynek során jobb felső tüdőlebenyét kellett eltávolítani egy daganat miatt úgy, hogy közben csak a 10 évvel korábban csonkolt, kisebb méretű bal tüdővel tudott levegőt venni a beteg.

4. Egy feltörekvő, fiatal szolnoki orvos is felkerült a Forbes „sikerlistájára”

Dr. Erős Sándor
Forrás: Beküldött fotó

Dr. Erdős Sándor orvos, a Technológiával az Egészségért Közhasznú Alapítvány (OncoVR) alapítója a 30 legsikeresebb magyar fiatal között szerepel a Forbes magazin listáján. A szolnoki kötődésű szakember missziójának tartja, hogy összekösse a technológiát a gyerekek egészségügyi ellátásával, a daganatos kicsikért is dolgozik.

5. Szijjártó Péter: több száz főt foglalkoztató elektronikai ipari beruházás érkezik Szolnokra

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szoljon.hu hírportálnak adott interjújában elmondta, új elektronikai ipari beruházás érkezik Szolnokra
Fotó: Nagy Balázs

Megszületett a megállapodás: hamarosan több száz új munkahelyet eredményező elektronikai ipari beruházás érkezik Szolnokra – mondta el hírportálunknak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a Szoljon.hu-nak adott interjújában beszélt arról, miért lenne jobb hazánknak, ha Donald Trumpot újraválasztanák az Egyesült Államok elnökének, és hogy mit mondott Tiszafüred polgármesterének, amikor meglátta a város új főterét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában