Fejlesztés

2024.03.18. 13:30

Áprilisban elkezdődhet a fegyverneki városközpont kialakítása

Jelentős átalakításon esik át hamarosan a fegyverneki Szent Imre tér, ahol egy markánsabb városközpontot alakítana ki az önkormányzat egy pályázat segítségével.

Molnár-Révész Erika

Mintegy 4200 négyzetméter zöldfelület újul meg, valamint utcabútorokat, dísznövényeket, kerékpártárolókat és köztéri wifihálózatot is telepítenek hamarosan a Szent Imre térre egy 2022-ben elnyert pályázat segítségével. Emellett térburkolatcsere, parkolóhely-bővítés és új gyalogátkelőhelyek létesítse is szerepel a pályázatban. 

BDAN4724
Fotó: Berán Dániel / Forrás: Illusztráció

– A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések című alprogramjának segítségével, mintegy 350 millió forintból valósul meg, a közbeszerzési eljárás már lezárult, így áprilisban elkezdődhetnek a munkálatok – tájékoztatott Tatár László, Fegyvernek polgármestere.

Hozzátette, a környéken összesen 11 gazdasági, vállalkozási egység is üzemel, melyek működésére szintén hatással lenne a tervezett beruházás. További előnye a terület kiválasztásának, hogy lehetőséget teremt a közúti közösségi közlekedés színvonalának javítására is. A több száz éves településnek egyébként eddig nem volt kiépített főtere, ezért annak kialakítását már régóta szeretnék a helyiek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában