Összefoglaló

2024.03.29. 20:20

Húsvéti programokra várták a szolnoki Ormos Imre parkba látogatókat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az éjszakai esőnek nyoma sem volt péntek reggel, verőfényes napsütés fogadta a szolnoki Ormos Imre parkba érkezőket. A Szolnok Élménysziget munkatársai kiváló hangulatú, hamisítatlan húsvéti programokat kínáltak számukra.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Az Irgalmasság Szigete Alapítványtól körülbelül 100 zsák hagymát kaptak a csépaiak. Pintér Csaba Gábor polgármester elmondta, a zöldséget minél előbb szeretnék kiosztani, ezért aznap 10 órától várták a lakosokat a művelődési ház mögötti területen, a hátsó kapunál. 

A Széchenyi Lakótelepért Kulturális és Sport Egyesület „Széchenyi Húsvét” címmel hagyományőrző családi délutánt szervezett szerdán a szolnoki Zöld Ház előtt. A Sodrás népzenei kisegyüttes a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola két ötödikes osztályával közösen táncházat tartott, melybe az érdeklődők is bekapcsolódhattak. 

Rendkívüli ülést tartott szerdán az abonyi képviselő-testület. Az önkormányzat iskolai átszervezésről döntött, és arról is, hogy megvásárolják az egykori Mechanikai Művek területét. 

Rákóczifalván bosszúságra adott okot egyes belterületi utak állapota. Néhány éve 300 millió forint állami támogatásból hoztak rendbe több utcát is, de még így is nem egy helyen kerülgethetik a kátyúkat az autósok. A helyiek örömére, egy útszakasz ismét megújult az elmúlt héten.

A nagypénteki kolompolásnak élő hagyománya van Rákóczifalván. Az Örök Ifjak csoportja 2017 óta szervezi a hangoskodó menetet, hogy elűzzék a betegséget, bajt, szerencsétlenséget, férgeket, békákat, kígyókat, egereket és egyéb kártevőket. 

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda tanulói részére a tavaszi szünet kezdetén látványos harci bemutatót tartottak a Múzeumparkban a Bene Sándor emeritus nagykunkapitány vezette Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai. 

Befejeződött a járdafelújítási program első lépése Rákócziújfalun. A Petőfi utca azon szakaszát korszerűsítették, mely az óvodához és az iskolához vezet. A Szolnok környéki település a Magyar Falu Programban mintegy 5 millió forintot nyert a beruházásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában