Magyar Falu Program

2024.03.31. 12:30

Megszépül az idősek otthona Kengyelen, önerőt és pályázati pénzt is felhasznál ehhez az önkormányzat

Míg önerőből a festést, a lábazat kialakítását és a nyílászárócserét végzi el, addig egy közel 7 millió forintos pályázatból a villamoshálózatot cserélné ki és egy összekötő folyosót újítaná fel a Kengyeli Egyesített Szociális Intézmény épületén a település önkormányzata. mivel az önerős munkákat már elkezdték, így az épületegyüttes az év során fokozatosan megszépül.

Molnár-Révész Erika

Önerőből valamint pályázati pénzből hamarosan megszépül a Kengyeli Egyesített Szociális Intézmény Kossuth Lajos úti épülete, vagyis az idősek bentlakásos otthona.

Gál József, idősek otthona
A Magyar Falu Program pályázatának segítségével újulhat meg a szociális idősek otthona Kengyelen mondta Gál József polgármester az épület előtt
Fotó: Mészáros János

– A Magyar Falu Program pályázatára nyújtottuk be a támogatási kérelmet, mintegy 7 millió forint értékben. A munkálatok során szeretnénk az épületek összekötő folyosóját teljesen újjáépíteni, valamint a bentlakásos részben a teljes villamoshálózatot kicserélni – tájékoztatott Gál József, Kengyel polgármestere. Hozzátette, az önkormányzat már elkezdte az épület felújítását önerő bevonásával, ennek során hamarosan kicserélik a nyílászárókat, melyeket már megvásároltak, új lábazatot alakítottak ki, és az épület külső és belső festését is elvégzik. Az épületben jelenleg 23 gondozott lakik, 1, 2 illetve 3 ágyas szobákban. 

A település, mint később kiderült, sikeresen pályázott a fent említett 7 millió forintos összegre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában