Összefoglaló

2024.03.21. 20:24

Telefonos csalókat buktatott le a rendőrség Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Több mint 200 méter hosszú szakaszon újul meg a törökszentmiklósi Szent István utca. A munkálatok március elején kezdődtek az alapok rendbetételével, a héten pedig az aszfaltozásra kerül sor.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A tanári képzésre jelentkezők számából úgy tűnik, a korábbinál többen szeretnének gyógypedagógusként elhelyezkedni. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának is pedagógus szakjai a legnépszerűbbek.

Körülbelül egy éve szűnt meg az egyetlen bankfiók, és a hozzá tartozó pénzautomatát is elvittek Fegyvernekről, ami azt jelentette, hogy a kisvárosban csak egy automata működik jelenleg, a vállalkozóknak pedig a napi bevételt a környező városokba kellett vinniük. Ez a probléma oldódik meg hamarosan, egy új, befizetésre is alkalmas automatával.

Rendkívül eredményes volt az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei területi szervezete által meghirdetett „dúvadhét” – szögezte le elöljáróban Kasuba András kamarai elnök csütörtökön a szolnoki Diana Vadásztársaság ugari bázisának udvarán.

Háromfős diákcsapatok indultak a tudományos-fantasztikus irodalom egyik legjelesebb képviselőjének nevét viselő megméretésen.

Több mint kétezer zsáknyi hulladék gyűlt össze a Tisza-tónál és a Tisza folyó mentén.

Szociális szempontból Újszász egy különleges hely. Talán nem véletlen, hogy éppen a városban tartottak fórumot a gondoskodáspolitikáról a minap. A Kereszténydemokrata Közéleti Est vendége volt Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának tagja.

Padot és díszfát is avattak a nemzetközi hírű motorfejlesztő-mérnök tiszteletére csütörtökön a Szolnoki Művésztelepen.

A 10. héten is vizsgálták a szennyvizet Szolnokon. Mutatjuk az eredményeket.

„Együtt az egészségügyi szakképzésért” címmel szervezett országos egészségügyi konferenciát a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum csütörtök délelőtt. Az eseményen számos hasznos, az egészségügyi szakmával kapcsolatos előadás hangzott el, melyeket megelőzően Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Határozott, udvarias hangnemben, a lebukás után viszont már trágárul beszélt kiszemelt áldozatával az a férfi, aki az egyik nagy bank nevében telefonált a napokban egy szolnoki fiatalembernek. Nem ő volt az egyetlen, akit az OTP nevében megkerestek az utóbbi időben az online csalók. Szerencsére a hívottak nem a megnevezett pénzintézetnél vezették a számlájukat, így hamar átláttak a szitán.

Szolnokon járt Al Ghaoui Hesna Prima Primissima-díjas újságíró, riporter, haditudósító, író, félelemszakértő, aki az Aba-Novák Agórában tartott előadást a közelmúltban. Hesna számára teljesen ismerős terepet jelent a vármegyeszékhely, hiszen középiskolai éveit a Varga Katalin Gimnáziumban töltötte. Az előadás előtt hírportálunknak is lehetősége nyílt interjút készíteni a sokoldalú riporterrel.

Bemutatták csütörtökön a kormánypártok polgármesterjelöltjét és egyéni képviselőjelöltjeit a júniusi önkormányzati választásra.

Első alkalommal sikerült felszámolnia a rendőrségnek egy banki adatokkal csalásokat elkövető társaság magyarországi call centerét – hangzott el a rendőrség csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában