Elismerés

2024.03.13. 14:43

Kollégánk, Molnár-Révész Erika munkásságát is díjazták a szolnoki sajtónapi ünnepségen – videóval, galériával

A sajtó Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei képviselőit köszöntötték szerdán, Szolnokon, a szabad magyar sajtó napja kapcsán. Az ünnepségen kollégánk, Molnár-Révész Erika munkásságát városi díjjal ismerték el.

Rózsa Róbert

1848. március 15-e kapcsán nem csak a magyar forradalom kitörésére emlékezünk. Ezen a napon foglalta le a forradalmi ifjúság a pesti Landerer és Heckenast nyomda gépeit, amelyekkel azon mód ki is nyomtatták a Tizenkét pont és a Nemzeti dal első példányait – a szabad magyar sajtó első produktumai voltak ezek, amelyeket Irinyi József személyesen osztott szét a forradalom résztvevői között.

Molnár-Révész Erika, díj, elismerés, sajtó
A magyar szabad sajtó napja kapcsán a szakmában dolgozókat tüntettek ki szerdán, Szolnokon. Munkatársunk, Molnár-Révész Erika a vármegyeszékhely sajtódíját vehette át
Fotó: Nagy Balázs

A sajtószabadság védelme azóta is demokráciák egyik legfontosabb eleme. Ennek nyomán 1990 óta évente megünneplik hazánkban a szabad magyar sajtó napját. Így tett szerdán Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat is, akik közös ünnepségen köszöntötték a sajtó jászkunsági munkatársait a szolnoki városházán.

A helyi identitás fontosságára hívta fel a figyelmet köszöntőjében Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc kiemelte, térségünk semmivel sem gyengébb, mint az ország más részei, amit kettőzött munka révén érnek el az itt élők. Mindezt – a városvezető szerint – a sajtó munkája révén lehet bemutatni. Szalay Ferenc kiemelte, a megyeszékhely és a vármegye sajtója tisztességesen, korrektül, becsületesen tájékoztatja a lakosságot, amelyért köszönet jár. Teszi ezt úgy – tette hozzá Szolnok első embere – hogy a közösségi média ferdítései, valótlanságai miatt ma nehéz helyzetben van a nyilvánosság.

A pro és kontra, a vélemények ütköztetése a sajtó lényege – fejtette ki beszédében a megyei közgyűlés elnöke. Hubay Imre hitet tett a média sokszínűsége mellett, annak viszont szerinte nemzeti minimumnak kell lennie, hogy a haza mindenek előtt áll. Úgy vélte, vannak, akik ma is külföldről szeretnék megszabni, mi jelenhet meg a magyar sajtóban. Hangsúlyozta, a sajtó jászkunsági munkatársainak szakmai tudása felbecsülhetetlen, hiszen fontos, hogy beszámoljanak a térség értékeiről.

Elismerték kollégánk évtizedes munkáját

Az ünnepségen átadták a vármegyeszékhely és a vármegye sajtónapi díját is. Szolnok díját Molnár-Révész Erika, az Új Néplap és a Szoljon.hu újságírója kapta. Kollégánk korábban a Zounok TV, majd a Szolnok Városi TV riportereként vált ismertté, de tehetségét az országos televíziók is sokra tartották, így tudósított többek között a Hír TV-nek és a Magyar Televíziónak is Szolnok és a vármegye történéseiről. Szakmája iránti szeretetét, alázatát, pontosságát pedig 2017 óta lapunknál kamatoztatja. A vármegye sajtódíját Tálas László, a Szolnok TV főszerkesztője vehette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában