Szolgáltatás

2024.03.05. 15:30

Megvan, meddig kell várni a zöldhulladék-szállításra Szolnokon

Ahogy ősszel volt rendkívüli zöldhulladék-szállítás, a kerttulajdonosok szerint most tavasszal is indulhatna korábban a szolgáltató gyűjtőjárata.

Rimóczi Ágnes

Már a február is enyhe volt, a napokban is kellemes, tavaszias az időjárás, így egyre többen tevékenykednek a kertekben. A munkálatokban természetesen zöldhulladék termelődik, melyet, lévén még nincs elszállítás, tárolni kénytelenek a kerttulajdonosok.

zöldhulladék, elszállítás
Csak áprilistól kezdi meg az összegyűjtött zöldhulladékok elszállítását az NHSZ
Fotó: Huszár Márk / Forrás: Illusztráció

– Miközben rendeztem, kötöztem össze metszés után a gallyakat azon gondolkodtam, milyen jó is lenne, ha a szolgáltató változtatna a zöldhulladék elszállításának rendjén, vagyis korábban kezdenék annak gyűjtését a rendkívüli időjárásra való tekintettel. Ősszel meghosszabbították, mert szükséges volt. Most sem ártana a korábbi kezdés – fogalmazta meg a sokakban felmerülő kérdést egy a szolnoki kertvárosban élő hölgy.

A felvetést az NHSZ cégcsoporthoz továbbítottuk. A társaság illetékeseitől kapott tájékoztató szerint a jelenlegi rendszerben áprilisban kezdhetik csak a zöldhulladék elszállítást.

– Az időjárás enyhülése miatt keletkező esetleges plusz zöldhulladék megfelelően kezelve – fontos, hogy ne legyen zöld zsákban elzárva – egy hónapig „eltartható”. A tapasztalatok alapján annyira nem gyorsan érkezik a tavasz, hogy nagy mennyiségű füvet kellene nyírni a lakosoknak. Türelmet kérünk még néhány hétre – közölték válaszukban az illetékesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában