Összefoglaló

2024.05.26. 20:00

Ezernél is többen álltak rajthoz az idei Zagyva-Hajta túránál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Megmozdultak a zagyvarékasiak. Szombaton egész napos rendezvényt tartottak az egészséges életmód jegyében. A programok sorában Katus Attila is megtornáztatta a vállalkozó kedvű és mozogni vágyó rékasiakat.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Újfent lehetőségük volt a szolnoki szurkolóknak találkozni kosaras kedvenceikkel. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász játékosai gyereknap alkalmából aláírással, közös fotókkal kedveskedtek az érdeklődőknek, akikkel nemcsak beszélgethettek, hanem egy sorverseny keretein belül összemérték tudásukat is.

A labdáé volt a főszerep szombaton Nagykörűben. Egészen pontosan a futball labdáé, a településen ugyanis fociünnepet rendeztek. Az esemény első meccsén tiszagyendai alakulattal csapott össze a helyi csapat. Az edzőmérkőzés a nagykörűiek győzelmével zárult.

A Györffy István Katolikus Általános Iskolát és Szent Erzsébet Óvodát támogató „Nyelvi laborral a nyelvtanulásért” Alapítvány 27. Jótékonysági Györffy bálját pénteken este tartották a Déryné Kulturális Központban.

Gyerekzsivajtól és kacagástól volt hangos a művelődési ház és parkja szombaton Jászfényszarun. A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai az önkormányzat támogatásával és segítők közreműködésével immár hetedik alkalommal szervezték meg a gyermeknapi fesztivált, mely idén is parádés hangulatban telt.

Több mint 1200-an vágtak neki szombaton a 33. Zagyva-Hajta Gyalogos Teljesítménytúrának. A Jászberényi Triatlon Egyesület által szervezett megméretésre nemcsak a Jászságból, hanem az ország számos pontjáról is érkeztek túrázók, akik három távon tehették próbára erőnlétüket és kitartásukat. 

Rengeteg izgalmas program várta a legfiatalabbakat szüleikkel együtt a szombati gyermeknapon, Jászapátin. Az önkormányzat által szervezett, késő délutánig tartó eseményen többek között interaktív zenés produkciókat, állatvédelmi kutyásbemutatót, manó tornát is láthattak a sportpályára kilátogatók.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Jászföld Hagyományőrző Egyesület szombaton a Hagyományok Hétvégéje programsorozatot Jászboldogháza határában, a Bartal tanyán. A közösség fontos feladata a magyar lovas kultúra, a jász hagyományok és az elfeledett népi mesterségek feltárása és bemutatása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában