Szoljon Insta

2023.09.06. 17:00

Még látogatható a szemet gyönyörködtető kiállítás Miklóson

Gyöngyből készült párták, övek, ékszerek, hímzések – aki egyszer látta, az biztosan nem felejti el a Kalotaszegi Barangolók a gyöngyök világában című kiállítás gyöngyből készült remekműveit. A tárlat néhány napig még látogatható Törökszentmiklóson, az Apáról Fiúra N-épművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában. 

Molnár-Révész Erika

Molnár Anett a szemet gyönyörködtető gyöngy alkotással

Fotó: Mészáros János

Szeptember 14-ig még meg lehet tekinteni a júniusban nyílt Kalotaszegi Barangolók a gyöngyök világában című kiállítást az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában. A tárlat a 16 fős Kalotaszegi barangolók nevű alkotócsoport gyöngyből készített munkáit, kollekcióit mutatja be. 

– A két évvel ezelőtti kiállításhoz képest rengeteg új alkotással bővült a kiállítás, hiszen elkészültek a különböző falvakhoz köthető kalapdíszek, a sallangok, bojtok, és mivel a kiállítás divatbemutatót is megjárt már, elkezdtünk kollekciókban gondolkodni, a fekete ruhákhoz összeillő övek, táskák, nyakláncok, fülbevalók, csatok készültek.

 A következő lépés az lesz, hogy nem csak fekete ruhákhoz készítjük el a gyöngy kiegészítőket – tájékoztatott Molnár Anett az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület elnöke. Mint elmondta, az egyesület már készül a következő divatbemutatóra, kiállításokra. Várják azon települések jelentkezését is, melyek a megfelelő körülmények között szívesen bemutatnák a Kalotaszegi Barangolók a gyöngyök világában című kiállítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!