Atlétika

2019.06.07. 09:16

Ezúttal Zalaegerszegen hasítottak a MÁV-os fiúk

Több rangos versenyen is részt vettek a napokban a Szolnoki MÁV SE és a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola atlétái, kiváló eredményeket szállítva klubjaiknak.

Varga Balázs

A 4×200 méteres férfiváltót a Szolnoki MÁV SE atlétái (kékben) kétszázados előnnyel nyerték meg Zalaegerszegen.

Forrás: Beküldött fotó

A Zalaegerszegen megrendezett váltófutó országos bajnokságon a Boros Bence, Pázmándi Dominik, Sipos János, Soltész Dávid fémjelezte egység 1:25,56 másodpercet futott a 4×200 méteres számban, így mindösszesen két századdal megelőzve a Budapesti Honvéd SE négyesét, megnyerték az időfutamot, ezzel felállhattak a dobogó tetejére.

Az ifjúságiak között De Medio Filippo, Gál Szabolcs, Pozsonyi Norbert és Pálmai Levente 4×100-on döntőbe nem jutott be, így a kilencedik helyet érte el. A serdülő korcsoportban a lányoknál két váltónk is elindult, 4×100-on Várbíró Larina, Kocsis Anna Luca, Maródi Dorka és Szabó Dóra bronzérmet szerzett, Kis Lilien, Lipták Hanna, Kovács Léna és Juhász Anna pedig 4×300-on lett kilencedik.

A szintén Zalaegerszegen megtartott vidékbajnokságon Pázmándi Dominik az Európa-bajnokságra készülő U20-as, míg Soltész Dávid az U23-as válogatott tagjaként is rajthoz állt 4×100-on, előbbi váltó a második, utóbbi a harmadik lett.

A hölgyeknél Knipfer Ágnes kapott szerepet a válogatottban, Hajdú Lottit pedig az U23-asok közé hívták meg, előbbi csapat a harmadik, utóbbi az első helyet szerezte meg.

A XV. Hopp Parádét Tatabánya főterén rendezték meg, ahol az európai U20-as ranglistán második helyen álló Pázmándi Dominik távolugrásban folyamatosan javítva végül 7,50 métert ért el a felnőttek között, amellyel meg is nyerte a döntőt.

A 4×200 méteres férfiváltót a Szolnoki MÁV SE atlétái (kékben) kétszázados előnnyel nyerték meg Zalaegerszegen.
Fotó: Beküldött fotó

Keszthelyi Luca pedig a portugáliai Leiriában, az U16-os hármasugrómezőnyben utasította maga mögé versenytársait, miután ötödik kísérletére 11,35 métert ugrott, amely nemcsak aranyérmet jelentett számára, hanem új egyéni csúcsot is. Több szolnoki atléta számára a Schulek Ágoston Emlékverseny a következő állomás, amelyet hétvégén a fővárosban rendeznek.

A szolnoki atléták eredményei:

Váltófutó országos bajnokság

Felnőttek: Férfi 4×200 méter váltó: 1. Boros Bence, Pázmándi Dominik, Sipos János, Soltész Dávid (Szolnoki MÁV SE) 1:25,56 mp.

Ifjúságiak: Fiú 4×100 méter váltó: …9. De Medio Filippo, Gál Szabolcs, Pozsonyi Norbert, Pálmai Levente (Szolnoki SC-SI) 47,19 mp.

Serdülők: Leány 4×100 méter váltó: …3. Várbíró Larina, Kocsis Anna Luca, Maródi Dorka, Szabó Dóra (Szolnoki SC-SI) 50,69 mp.

Leány 4×300 méter váltó: …9. Kis Lilien, Lipták Hanna, Kovács Léna, Juhász Anna (Szolnoki SC-SI) 3:14,76 mp.

Hopp Parádé

Felnőttek: Férfi távolugrás: 1. Pázmándi Dominik (Szolnoki MÁV SE) 7,50 méter.

Nemzetközi EAP Atlétikai Verseny

Serdülők: Leány hármasugrás: 1. Keszthelyi Luca (Szolnoki SC-SI) 11,35 méter (egyéni csúcs).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában