LÁBTOLL-LABDA

2020.01.08. 10:54

Kézenfogós páros és „egy életig” tartó játékkal zártak Újszászon

Az elmúlt esztendő utolsó napján mi mással, mint lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzői.

Munkatársunktól

A Czétényi Krisztián–Farkas Lilla duó diadalmaskodott a sorsolásos Szilveszteri páros versenyszámban

Fotó: Fehér János

Az új­szásziak vendégeként egy pusztaszeri játékos, Németh Barbara is nevezett a Szilveszter Kupa küzdelmeire.

Az indulók között voltak kezdők, serdülők, ifjúságiak, szeniorok és válogatott játékosok, mint az év lábtoll-labdázói, Vachal Krisztina és Tóth Gábor, aki 2007 óta egyszer sem hiányzott a dzsemboriról. A serdülőkorcsoport legjobbja, Varga-Nagy Bálint és a gyermekkorosztályban első Kulcsár Zalán egyaránt lábtoll-labdázással szilveszterezett.

Ezúttal 32 játékos sorakozott fel a háló két oldalán a nyitó versenyszámhoz, a Szilveszteri nagy indiánjátékhoz. Az „egy életig” tartó egyéni játékban nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. A legjobb női versenyző, Németh Barbara csupán a legjobb hatig jutott. A győzelmet a serdülőkorcsoportú Sebők Roland szerezte meg, szilveszteri trombita szólt a tiszteletére.

A következő versenyszámban, a Kézenfogós párosban együtt játszottak a férfi-, a női és a vegyes csapatok. Megkötés volt, hogy végig kézen fogva kellett játszaniuk, ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A rendhagyó játék sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott a pályán és a nézőtéren egyaránt. A Kézenfogóst a válogatott Farkas Lilla–Tóth Gábor duó nyerte, amely megismételte tavalyi győzelmét. A döntőben két szettben verték a Csabai Gábor–Ráski Lajos párost. A harmadik helyen a Kenyeres Krisztián–Rab Alexander, míg a negyediken a Gajdos Tibor–Németh Barbara kettős végzett.

A Czétényi Krisztián–Farkas Lilla duó diadalmaskodott a sorsolásos Szilveszteri páros versenyszámban
Fotó: Fehér János

A harmadik versenyszám a sorsolásos Szilveszteri páros volt, amelyben 14 kettős indult. A párok sorsolással jöttek létre, a fordulók után a továbbjutó győzteseket egészen a döntőig újrasorsolták. Egy biztos, érdekes kombinációkat vetett a szerencse. Összekerült egy válogatott egy kezdővel, voltak olyan párosok, amelyikben két kezdő, és voltak olyanok, amelyekben két éljátékos szerepelt egy csapatban. A döntőben háromjátszmás meccsen a Czétényi Krisztián–Farkas Lilla duó diadalmaskodott a Németh Barbara–Sebők Roland párossal szemben.

Volt hagyományos csapatverseny is, amelyben hat együttes versengésében az Almási László–Csabai Gábor–Fehér János–Ráski Lajos–Tóth Gábor ötös lett a szilveszteri bajnok.

A további sorrend: …2. Csák Dávid– Gajdos Tibor–Németh Barbara, 3. Czétényi Krisztián–Rab Alexander–Varga-Nagy Bálint, 4. Diós Letícia–Farkas Lilla, Kovács Brigitta–Kovács Evelin, 5. Konka Dániel– Kulcsár Zalán–Sebők Roland, Zsigmond Tamás, 6. Breszkó Klaudia–Breszkó Viktória–Oláh Lola–Suki Bianka.

A jó hangulatú sportos óévbúcsúztató koccintással fejeződött be az újszászi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában