Vízilabda

2020.02.22. 07:35

Nagy mérkőzés vár a Szolnoki Dózsára szombat este

A Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában a Szolnoki Dózsa a horvát Jug Dubrovnik csapatát fogadja szombat este hét órakor a Vízilabda Arénában. Az összecsapást a Sport1 közvetíti élőben.

Varga Csaba

Jansik Dávid jó játékára is szükség lesz

Fotó: Mészáros János

Érdekesség, hogy két olyan csapat találkozik egymással, akik egyaránt Budapesten, de nem ugyanabban az uszodában nyerték meg a Bajnokok Ligáját. A Jug Dubrovnik 2016-ban a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában a görög Olympiakosz, míg a szolnoki gárda a 2017-es fináléban, a Duna Arénában épp a Dubrovnik legyőzésével hódította el a trófeát. Most egyelőre azért küzd mindkét együttes, hogy részese legyen a júniusi reccói negyeddöntőnek.

Jansik Dávidéknak javítaniuk kell mérlegükön
Fotó: Mészáros János

– A BL egyik legerősebb gárdája látogat hozzánk – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Évek óta a legjobbak között szerepelnek, soraikban olimpiai és világbajnokok vízipólóznak. Sajnos a legutóbbi fordulóban váratlan vereséget szenvedtünk a Spandautól, úgyhogy ha be akarunk jutni a reccói döntőbe, akkor már sokat nem hibázhatunk. A szezonkezdet előtt azt mondtam, hogy számunkra minden mérkőzés rangadó lesz, a Dubrovnik elleni összecsapás különösen az lesz.

Szatmári Kristóf, a szolnokiak játékosa pedig így nyilatkozott: – Tavaly de­cemberben jó meccset játszottunk Dubrovnikban, sajnos a harmadik negyed végén elég volt egy rövidzárlat, háromgólos hátrányba kerültünk, amit később már nem tudtunk ledolgozni. Most is nagyon nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a Dubrovnik a BL egyik legjobb csapata. Sajnos a legutóbbi fordulóban kikaptunk a Spandautól, úgyhogy javítanunk kell, ha komolyan gondoljuk a továbbjutást.

Az A csoport további párosításai: Spandau (német)–Kazany (orosz), Olympiakosz (görög)–Barceloneta (spanyol), Herceg Novi (montenegrói)–Jadran Split (horvát)

Az A csoport állása: 1. Olympiakosz 19 pont, 2. Barceloneta 19, 3. Jug 18, 4. Szolnok 12, 5. Herceg Novi 10, 6. Spandau 8, 5. Jadran Split 4, 8. Kazany 3 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában