Vízilabda

2020.02.23. 13:57

Veszélybe került a szolnoki csapat továbbjutása

Újabb fontos hazai meccset veszített a szolnoki vízilabdacsapat Bajnokok Ligájában, ezúttal a horvát bajnok, Jug Dubrovnik legénysége vittel el a három pontot a Vízilabda Arénából. Ezzel komoly veszélybe került a Dózsa nyolcasdöntőbe jutása.

Varga Csaba

Forrás: vizilabda-szolnok.hu/Illyés Csaba

Fotó: ILLYES CSABA

Két hete fájó vereséget szenvedett a Szolnoki Dózsa a Spandautól, szombat este a német csapatnál jóval erősebb állományú a 2016-os BL-győztes olimpiai és világbajnokokkal felálló horvát Jug Dubrovnik ellen akartak javítani Zsivko Gocics edző tanítványai. A mieink szélsője, Szatmári Kristóf azt mondta a meccs előtt: – Győznünk kell, ha komolyan gondoljuk a továbbjutást.

Fotó: vizilabda-szolnok.hu/Illyés Csaba

Nagyon bekezdett a horvát csapat, akik egy picit késve érkeztek az uszodába csak azt láthatták, hogy három gólos hátrányba van a hazai gárda. Jansik Dávid és Radomir Drasovics szépített, sőt a negyed végén a friss Eb-győztes Angyal Dániel bombalövésével 4–4-es állást mutatott az eredményjelző. A második negyedben is folytatódott az üldözéses verseny, a Jug rendre megszerezte a vezetést, a Dózsa pedig megpróbálta utolérni vetélytársát. Utoljára 5–5-nél volt egyenlő az állás, innentől egy, vagy két góllal rendre a horvát csapat járt előrébb. A nagy szünet előtt 7–8-as állásnál Viktor Rasovics löketét hárította az egész meccsen nagyszerűen védő Toni Popadic kapus, és ahogy ilyenkor lenni szokott az ellentámadásból a horvátok tovább növelték előnyüket.

A fordulást követően még egyszer Dusko Pijetlovics centergójával 8–10-re visszajött a meccsbe a Dózsa, ám a jó napot kifogó horvát csapatot már nem tudták megállítani. Hrvoje Benic a kapásoldalon lefordult védőjéről majd pazar mozdulattal átejtette Nagy Viktor kapuson a játékszert. Sőt Luka Loncar találatával már néggyel mentek a szárnyaló vendégek, 8–12. Innen már nem volt visszaút a szolnoki csapat számára, amely 36 lövésből 12 góllal, 33,3 százalékos míg a Dubrovnik 31 kísérletből 16 találattal, egészen kiváló 51,5 százalékos mutatóval zárta a mérkőzést.

Mivel a Herceg Novi és a Spandau is győzött, a szolnoki csapat visszacsúszott az ötödik pozícióba, mint tudjuk a csoportok első négy helyezettjei lehetnek majd ott a júniusi reccói döntőben. Igaz, még öt forduló van hátra a csoport küzdelmekből.

Szolnoki Dózsa – Jug Dubrovnik 12–16 (4–4, 3–5, 3–5, 2–2)

Vízilabda Aréna, 500 néző. V: Sztavridisz (görög), Schwartz (izraeli)

SZOLNOK: Nagy V. – Szubotics 2, Bátori 1, Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS 2, ANGYAL 2, Dőry. Csere: R. Drasovics 2, Szatmári 1, Lazics, V. Rasovics 1, Várnai. Edző: Zsivko Gocics

DUBROVNIK: POPADIC – FATOVIC 4, Papanasztasziu 2, BENIC 4, Lozina 1, García Gadea, Macan. Csere: OBRADOVIC 3, Loncar 2, Krzic, Merkulov, Zuvela. Edző: Vjekoslav Kobescak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában