Kosárlabda

2020.03.21. 08:28

Az Olaj-tábor egykori kedvencének a családja hiányzik legjobban

Azt gondoljuk, hogy Vojvoda Dávidot különösebben nem kell bemutatni Szolnokon.

Varga Csaba/nso.hu

Vojvoda Dávid (labdával) jelenleg nem pattogtathatja a labdát Olaszországban

Fotó: Mészáros János

A kiváló játékos hat évadon át szerepelt az Olaj KK színeiben, közben négy-négy magyar bajnoki és kupagyőzelmet ünnepelhetett társaival, háromszor választották az év játékosának. Arról nem beszélve, hogy a mai napig is a válogatott egyik alapembere. Tavaly nyáron aztán belevágott a légiós életbe, az olasz élvonalban szereplő Reggio Emilia csapata szerződtette.

Mint tudjuk, az egész világon támad a koronavírus, de Olaszországban különösen nehéz a helyzet. A kosárberkekben Vojának becézett játékos pedig Emilia-Romagna tartományban él, az első ligában érdekelt Grissin Bon Reggio Emilia játékosa. Immár tíz napja van „kényszerpihenőn”, miután Giuseppe Conte miniszterelnök Olaszország teljes területére kiterjesztette a legmagasabb fokozatú óvintézkedést, betiltva többek között a sportesemények megrendezését is.

– Amikor március 10-én elbúcsúztunk egymástól a csapattársaimmal és az edzőinkkel, még azzal biztattak minket, hogy egy hét múlva ismét edzhetünk – mondta Dávid a Nemzeti Sportnak.

– Aztán persze – miután olvashattuk, hallhattuk a híradásokban, hogy nem javul, sőt, egyre rosszabb az országban az egészségügyi helyzet – március 16-án üzenetet osztottak meg a közös csoportunkban, hogy 26-áig meghosszabbítják a pihenőt. Közben mindennap azt olvasom, hogy az előző napit meghaladó ütemben nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma, szörnyű a helyzet, úgyhogy egyáltalán nem valószínű, hogy alig egy hét múlva újra edzhetünk.

Mivel az olasz A ligában április 3-ig szünetel a bajnokság, a játékosok otthonukban, egyéni edzésprogram alapján készülnek.

– Ha április első napjaiban újra edzhetnénk is, legalább két-három hét lenne, mire úgy-ahogy visszanyernénk a formánkat, mert most mindenki otthon van bezárva, tényleges edzésmunkát nem tud végezni senki – folytatta a játékos.

Vojvoda Dávid (labdával) jelenleg nem pattogtathatja a labdát Olaszországban
Fotó: Mészáros János

– Az erőnléti edzőnk elküldött mindenkinek egy programjavaslatot, amely nyújtó, az izmokat átmozgató gyakorlatsorokat tartalmaz, hogy ne tunyuljunk el teljesen. Mivel én Reggio Emilia belvárosában lakom, csak sétálni tudok lemenni az utcára, megyek a környéken egy jó nagy kört – nem túl élvezetes, mert minden üzlet, étterem be van zárva, üresek az utcák –, és még egy park, rekortános kültéri futópálya sincs a közelemben, ahol futhatnék.

Közel egy hónapja történt, hogy Vojvoda Dávid feleségével és kisfiával a válogatott Eb-selejtezői miatt hazautazott Magyarországra. Mivel kisfiuknak, Áronnak néhány kötelező védőoltást még meg kellett kapnia, ezért Dávid nélkülük repült vissza Reggio Emiliába. Úgy tervezték, hogy március elején újra együtt lesz a család Olaszországban, de az ismert események felülírták terveiket, végül Budapesten maradtak.

– De még csak nem is a bizonytalanság vagy a bezártság a legrosszabb, hanem az, hogy egyedül vagyok, közel egy hónapja nem láttam a családomat, a Budapesten lévő feleségemmel és másfél éves kisfiammal csak telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot. Ők iszonyatosan hiányoznak – mondta Vojvoda Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában