Vízi sport

2020.03.25. 17:30

Nemzetközi szinten is helytállnak a tiszafüredi kajakosok

Nem meglepetés, az ország legjobbjai közé tartoznak a tiszafüredi kajakosok. Ez lapátos körökben köztudott, de az egyesület eredményei is ezt támasztják alá.

Ujvári László

Szabó Attila (balra) és Virág Tibor edzők a versenyzőkkel

Forrás: Beküldött fotó

Idén év elején technikai okok miatt elmaradt az egyesület szokásos évértékelő rendezvénye.

– Míg két évvel ezelőtt a Magyar Kajak-kenu Szövetség százhatvan tagszervezete közül a tizedik helyen végeztünk, addig tavaly a tizenegyedik helyet értük el – vázolta Virág Tibor. – Külön kiemelendő, hogy az ifjúsági lányaink az első helyen végeztek – fűzte hozzá a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület elnökségi tagja és edzője.

Szabó Attila (balra) és Virág Tibor edzők a versenyzőkkel
Fotó: Beküldött fotó

Az év közben elért eredmények alapján rangsorolják a honi szövetség égisze alatt működő egyesületeket, klubokat. A tiszafürediek számos ezüst és bronzérem mellett tizennégy magyar bajnoki címet szereztek tavaly, valamint nemzetközi versenyeken is kiemelkedően szerepeltek.

– Több válogatott versenyzőnk van. Például a parakajakos Kiss Erik, emellett az ifjúsági korcsoportban válogatott kerettag lett Kulcsár Csenge, Pető Adél, Fülöp Fatime és Szabó Lili – ismertette. Hozzátette: nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen Csengeri Evelin, aki megnyerte a Maraton Európa-bajnokságot párosban, a Maraton Világbajnokságon pedig második lett szintén párosban.

– Büszkék vagyunk versenyzőinkre. Jelenleg körülbelül ötven versenyengedélyünk van, az egyesület taglétszáma pedig nyolcvan fő körül mozog – mondta kérdésünkre Virág Tibor. – Három edzővel, több csoportban folyik a munka, melyeket korcsoportok alapján állítunk össze – jegyezte meg.

Fotó: Beküldött fotó

Füred is belépett a Bejárható Magyarország Program keretében megvalósuló vízivándortábor-rendszerbe, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával egy vízitúra-megállóhely alakul majd ki, valamint egy ehhez kapcsolódó vízi vándortábor. E célra közel harmincmillió forint áll rendelkezésre.

Folytatódik a szövetség infrastruktúra-fejlesztő programja is, melynek köszönhető további közel ötvenmillió forintot fordíthatnak a tiszafüredi vízitelep fejlesztésére. A munka a tervek szerint idén elkezdődik, bár ezt a jelenlegi helyzetben sok minden befolyásolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában