Kosárlabda

2020.04.09. 08:23

Szakított olasz klubjával az Olajbányász-tábor egykori kedvence

Tavaly nyáron állt légiósnak Vojvoda Dávid, aki az olasz első osztályban vitézkedő Grissin Bon Reggio Emilia játékosa lett. Előtte hat évadon át kosárlabdázott a Szolnoki Olaj KK színeiben. Közben négy-négy magyar bajnoki és kupagyőzelmet szerzett társaival egyetemben. A 29 esztendős dobóhátvéd válogatottunk egyik alapembere lett az elmúlt időszakban, nem mellesleg háromszor választották meg az év játékosának.

Varga Csaba

Vojvoda Dávid (balra) tavaly még az Olaj játékosa volt

Fotó: Gémesi Balázs

Mint tudjuk, a koronavírus miatt Olaszországban különösen nehéz a helyzet. Az Emilia-Romagna tartományban élő Vojvoda Dávid egy hónapon át egyedül élt lakásában, mivel felesége és kisfia Magyarországon tartózkodott ebben az időszakban.

A társai és a szurkolók által Vojának becézett kosaras az M4 Sportnak elmondta, hogy nehéz időszakon van túl, múlt szombat óta azonban már itthon van, a két hét kötelező hatósági karantént egy balatonmáriafürdői szálláson tölti. Csak ezt követően találkozhat újra a családjával.

Vojvoda Dávid (balra) tavaly még az Olaj játékosa volt
Fotó: Gémesi Balázs

Közben az olasz szövetség kedd este bejelentette, hogy vége van a bajnoki évadnak – a magyarokhoz hasonlóan – nem hirdetnek bajnokot és kiesők sem lesznek. Vojvoda csapata a 12. helyen tanyázott, amikor februárban felfüggesztették a bajnoki küzdelmeket.

Az alig féléves olasz bajnoki szezonját ekképp foglalta össze Vojvoda Dávid:

– Nem vagyok teljesen elégedett azzal, ami velem történt Olaszországban. Sokkal nagyobb reményekkel mentem a Reggióhoz. Az edzővel még a nyáron beszélgettem, hogy milyen szerepkörben számítana rám, ám az ott elmondottak nem igazán valósultak meg. Átlagban 20 percet játszottam. Talán egy kilencpontos átlagot sikerült összehoznom, ami annyira nem mondható rossznak, voltak kifejezetten jó mérkőzéseim is, de az én posztomon nagyon sokan voltunk. Én magamtól többre számítottam, és a vezetők is többet vártak a csapattól.

A játékos még annyit elárult az M4 Sportnak, hogy megszűnt a szerződése az olasz klubbal, amellyel az anyagaik terén is meg tudott állapodni. A jövővel azonban még nem szeretne foglalkozni. Az sem elképzelhetetlen, hogy a következő évadban ismét Magyarországon pattogtat majd Vojvoda Dávid. Erre föl az internetes szurkolói fórumokon megindult a találgatás, hogy Voja hol folytatja ősztől. Sokan tudni vélik, hogy visszatér az Olajhoz. Mások a címvédő Falcót vagy egykori nevelőklubját, a Kaposvárt tartják befutónak, ahol Ivkovics Sztojan a szakmai igazgató. Maradjunk annyiban, az idő sok mindenre választ ad majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában