Kosárlabda

2021.01.29. 16:14

Továbbra is nyeretlenül állnak a jászberényiek

Még az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt Szombathelyen a hazai csapat és a Jászberényi KSE.

Varga Csaba

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Jászberényi KSE férfi bajnoki kosárlabda mérkőzés

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Alaposan bekezdett a címvédő otthonában a berényi csapat, James Kinney jól irányította az övéit, a társak pedig kiváló százalékkal dobtak. Hibába vezettek az első negyed végén a folytatásban teljesen szétesett a védekezésük, támadásban pedig elszórták a labdákat. Váradi Benedekék pedig és félidő végig 22 pontos előnyt szereztek. A fordulás után nagyon nem nőtt a felek közötti pontkülönbség, a címvédő vasiak magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély.

A hazai gárda szlovén edzője, Gasper Okorn azt mondta a mérkőzés után: – Elégedett vagyok a látottakkal, és az eredménnyel is. A 37 gólpassz önmagáért beszél – csapatként játszottunk. Persze védekezésben követtünk el hibákat, azon leszünk, hogy a játék ezen elemében is fejlődjünk a jövőben.

Patai Benjamin a JKSE edzője pedig azt nyilatkozta: – Köszönöm, hogy James Kinney sérülésekor profi segítséget kaptunk a házigazdától. A bajnok otthonában 88 pontig jutottunk, mégis elégedetlen vagyok. El kell döntenie minden játékosomnak, hogy mennyit tesz a csapatért. Jó példa erre az a momentum, amikor húszpontos hazai vezetésnél három szombathelyi játékos vetődött a földön pattogó labdáért, míg tőlünk senki.

– Hiányérzetem van, de úgy érzem léptünk egyet előre – vélekedett, Orlando Coleman a JKSE bedobója. – Legutóbb 20 percig voltunk partiban, a mai napon 30 percet jó ritmusban játszottunk. 80 pont fölött dobtunk, amivel nincs is probléma, ám 114 kapott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni.

Azt egyenlőre nem lehet tudni, hogy Kinney bokasérülése mennyre súlyos, tud e játszani a szombati meccsen, amikor este hat órakor az Atomerőmű SE csapatát fogadják.

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–JÁSZBERÉNYI KSE 114–88 (30–29, 31–10, 21–25, 32–24)

Szombathely, zárt kapuk mögött. V: Papp P., Farkas G., Kovács N.

FALCO: VÁRADI B. 18/12, Doktor 5/3, BENKE 13/6, BRUINSMA 16/3, Keller Á. 7. Csere: PERL 11, LAKE 13, BARAC 11, DANCSECS 13/9, Kovács B. 7/3. Edző: Gasper Okorn.

JÁSZBERÉNY: KINNEY 14/12, Füzi 3/3, COLEMAN 30/12, Williams 7/3, Primorac 16/3. Csere: Brbaklics 8, Katona, Ruják B. 3/3, Filipovics 7, Czirbus. Edző: Patai Benjámin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában