Labdarúgás

2021.03.21. 17:19

A törökszentmiklósi Bukta Csaba is bekerült az Eb-keretbe

A törökszentmiklósi származású Bukta Csaba is bekerült az U21-es magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe.

Varga Balázs

Gyõr 20191009 Labdarúgás U19 EB selejtezõ Magyarország Grúzia Bukta Csaba Fotó:Dömötör Csaba - Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Szerdán kezdődik a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság, Gera Zoltán kerete pedig az elmúlt napokban is alaposan átalakult. A magyar válogatott szövetségi edzője hét játékosára sem számíthat betegség vagy sérülés miatt, ezért pénteken úgy döntött, a törökszentmiklósi származású, a január óta kölcsönben az osztrák Altachban szereplő Bukta Csabát is meghívja a keretbe.

– Óriási boldogságot éreztem, amikor megkerestek a korosztályos válogatottól – mondta a Nemzeti Sportnak Bukta Csaba.

– Éppen egy telefont vártam, de nem a szövetségtől. Amikor közölték, hogy meghívnak az U21-es Európa-bajnokságra készülő válogatottba, meglepődtem. A barátnőm próbálta kitalálni, vajon kivel beszélek, folyamatosan kérdezgetett, mert látta rajtam, hogy fülig ér a szám. Amint letettem a telefont, hívtam a szüleimet, akik szintén nagyon boldogok voltak a hír hallatán.

– Miután folyamatosan estek ki játékosok, bizakodtam, hátha meghívót kapok, de valójában már nem számítottam rá. Legutóbb másfél évvel ezelőtt voltam válogatott, nagyon motivál, hogy ismét magamra húzhatom a címeres szerelést. Szeretnék a szakmai stábnak, az Altachnak, a Salzburgnak s persze magamnak is bizonyítani, de elsősorban a csapatnak szeretnék segíteni a játékommal.

A 19 éves támadó nem fél a kihívástól, és mindenképpen az a célja, hogy továbbjussanak a csoportból, amelyben a magyarokon kívül Németország, Hollandia és Románia található.

– A válogatottnál mindig az a nehézség, hogy kevés időnk van alkalmazkodni. A labdarúgásban azonban elengedhetetlen, hogy gyorsan felvegyük a ritmust, és mihamarabb megismerjük a társakat. Ez persze kihívás, de nem hiszem, hogy problémát jelentene. Nagy céljaink vannak, a lehető legtöbb pontot akarunk szerezni a tornán, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

– Nehéz csoportba kerültünk, erős vetélytársak várnak ránk, de nem arra kell figyelnünk, hogy az ellenfeleinknél kik lépnek pályára, hanem hogy kihozzuk magunkból a maximumot – nyilatkozta a fiatal játékos.

A mieink szerdán 21 órakor lépnek először pályára, amikor Németország lesz az ellenfél a székesfehérvári Mol Aréna Sóstóban. Az A csoport másik meccsén Hollandia Romániával játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában