KAJAK-Kenu / videóval frissítve

2021.06.06. 15:42

Bodonyi Dóra két aranyérmet is nyert az Eb vasárnapi napján

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője, Bodonyi Dóra két aranyérmet nyert vasárnap a poznani Európa-bajnokságon, így már hatszoros Eb-győztesnek vallhatja magát.

Varga Balázs

Szeged 20170527 Kajak-kenu 2017 Tavasz Világkupa Bodonyi Dóra Fotó: Koncz György Nemzeti Sport

Fotó: Koncz György/Nemzeti Sport (archív)

FRISS – 18:50

A 27 éves versenyző a szövetségnek nyilatkozott az 5000 méteren elért sikere után.

https://www.facebook.com/watch/?v=313858580224467

 

Korábban írtuk:

Vasárnap előbb a négyes tagjaként szállt vízre Lucz Dóra, Kárász Anna és Csipes Tamara mögött az egység utolsó beülőjeként. Óriási csatát hozott ez az 500 méteres finálé, és sokáig úgy tűnt, a fehérorosz hajót nem lehet megelőzni, főleg miután a beloruszok háromszáz méternél még inkább rákacsoltak. Azonban a magyar négyes remek hajrát indított, még riválisaiknál is nagyobb tempót diktáltak a végén, így pár centiméterrel előbb értek a célba: mint kiderült, csupán 14 századdal a fehéroroszok előtt. Tehát újabb magyar arany született egy olimpiai számban.

Mindössze két és fél órával később Bodonyi ismét rajthoz állt, ugyanis következett a K–1 5000 méter. A szolnoki klub versenyzője az elejétől kezdve az élbolyban lapátolt, még ha olykor nem is ő állt elöl, lemaradása minimális volt az aktuális élen haladó mögött. Egy idő után jó néhány hajó leszakadt, maradt egy ötös, akik együtt haladtak, de aztán közülük is az ukrán versenyző szépen kezdett lemaradni. Ahogy haladtak előre, az ír Jennifer Egan sem bírta tartani a tempót, így az utolsó körre már csak hárman maradtak: Bodonyi, az orosz Jelena Mironcsenko és a német Sabrina Pradler.

A trió elért a célegyeneshez, egy fél hajóval a magyar kajakos haladt elöl, és ugyan a német hölgy elfáradt, az orosz bírta az iramot. Azonban nem csökkent a különbség a legvégén sem, így Bodonyi Dóra nyert, így ezen a napon a második, a poznani kontinensviadalon a harmadik, míg összességében a hatodik Eb-n aranyát szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában