KJOKUSIN KARATE

2021.06.24. 07:01

Jászberényi karatékák is indulnak a kontinenstornán

A hétvégén húsz ország 188 versenyzője lép tatamira a WKO felnőtt-, súlycsoportos Európa-bajnokságon. A kontinensviadalt Grúzia fővárosában, Tbilisziben rendezik meg. A magyar válogatottat 19 versenyző képviseli, közöttük lesz két fiatal jászberényi karatéka, Kerekes Réka (–65 kg) és Móczó Milán (–75 kg) is.

Munkatársunktól

Móczó Milán

Forrás: Y Média

Mindkét versenyző mestere szen­szei A­gócs Tibor (3. dan), klubjuk a jászberényi Ya­ku­zák SE/Y Akadémia, amely a si­han Fur­kó Kálmán (7. dan) által vezetett Fur­kó Branch­hez tartozik. Rékát és Milánt gyermekkoruk óta A­gócs Tibor edzi, aki úgy érzi, tanítványai erre az évre valóban erős felnőttekké értek, és dobogóra esélyesként indulnak az Eb-n, annak ellenére, hogy a mezőnyben ott lesz a legtöbb rutinos top versenyző, illetve a legerősebb kjo­ku­sin­nem­ze­tek, így Azerbajdzsán, Litvánia, Bulgária és Lengyelország.

Kerekes Réka arról beszélt, hogy érzése szerint minden egyes területen előrelépett. Nála a legnagyobb hangsúly a kondíció fejlesztésén volt, s mivel ez javult, több technikai elemet tud megvalósítani. Ehhez sokat hozzátettek a sportágspecifikus edzések.

– A küzdelmek terén a legnagyobb előrelépést taktikai-stratégai oldalon tettem, összefogottabb, átgondoltabb lett a küzdelmem felépítése, remélem, mindezt megfelelően tudom kamatoztatni Tbilisziben. Már most sokszor elképzelem magam előtt, hogyan és milyen attitűddel fogok felállni a tatamira. Tudom, hogy mindent megtettünk a felkészülésben a legjobb eredmény elérése érdekében. Bízom magamban, hogy a befektetett munkával végigmenetelek a súlycsoportomon – mondta Réka.

Kerekes Réka kemény felkészülés után várja a tbiliszi Európa-bajnokságot
Fotó: Y Média

Móczó Milán kitért arra, hogy a világjárvány alatti másfél év során sem torpantak meg a felkészülésben, állandóan „mozgásban” voltak, így ezt az időszakot is képesek voltak jól kihasználni, számos területen fejlődni tudtak.

– A technikai képzés sokkal letisztultabbá tette a mozgásunkat, a technikai fejlődés mellett pedig a jól szervezett, precíz felkészülésünkben a képességfejlesztés terén is sokat léptünk előre. Az Eb-n ezen képességhalmazok adott pillanatban történő kihasználása lesz a kulcskérdés számunkra. Jól sikerült a felkészülésem, mindent, amit tudtam, beletettem. Tiszta lelkiismerettel utazom Tbiliszibe, ahol méltó módon tudom képviselni Magyarországot – hangzott Milán értékelése a felkészülési szakasz végén.

Móczó Milán
Fotó: Y Média

A versenyt szigorú Covid–19-előírások mellett rendezik, a helyszínen is folyamatos lesz a tesztelés. A mérlegelést pénteken tartják. Milán már szombaton tatamira lép abban a reményben, hogy másnap is folytathatja, Réka pedig valamennyi küzdelmét vasárnap vívja. Amennyiben sikerül a legjobbak között végezniük, azzal kvalifikálják magukat a jövő évi súlycsoportos világbajnokságra.

Móczó Milán elismerése

Móczó Milán a JP Autócentrumtól kapott támogatást oly módon, hogy a cég biztosít számára egy személyautót a mindennapi közlekedés megkönnyítésére. Az Y Akadémia professzionális munkája, közösségi szerepvállalása mind elismertebb szerte az országban, és egyre szívesebben segítik komoly vállalkozások ezt a tevékenységet.

Ugyanakkor Móczó Milán kitartásával, szorgalmával, a mindennapi sport mellett elért kiváló tanulmányi eredményeivel és természetesen magyar bajnoki címével, illetve a 2020-ban megszerzett Európa-bajnoki ezüstéremmel is felhívta magára a figyelmet, és érdemelte ki az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában