Evezés

2021.07.27. 07:00

Ezúttal is jól versenyeztek a szolnoki evezősök

Idén is a szegedi Maty-éri pályán rendezték meg a sportág országos bajnokságát. A seregszemlén ezúttal is jól szerepeltek a szolnoki Tisza Evezős Egylet, a Sportcentrum-SI, valamint a megyeszékhelyről elszármazott versenyzők.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A felnőttek futamai mellett utánpótlás-, para-, amatőr és masters versenyeket is rendeznek. A viadalra 110 versenyszámban rekordszámú, összesen 1421 nevezés érkezett.

Maradva a felnőtteknél, az egyik legnagyobb érdeklődés pénteken a férfi egypár küzdelmeit kísérte, amelyen a váci Galambos Péter a Tisza Evezős Egylet versenyzőjét, Szabó Mártont utasította közvetlenül maga mögé. A nap további versenyszámai között szerepelt az egypárhoz hasonlóan szintén olimpiai programban lévő kormányos nélküli kettes. A férfiaknál a favorit, a szolnoki kötődésű, ám évek óta a Pénzügyőr színeiben induló Juhász Adrián, Simon Béla duó győzött, akik csütörtökön – Kolláth Vandával kiegészülve – kormányos kettesben messze a legjobbak voltak.

Másnap a kétpárban rajtoló Furkó Kálmán, Szabó Márton kettős a második helyen ért célba a váci Ács Kristóf, Bácskai Máté duó mögött. Női könnyűsúlyú egypárban a szolnoki nevelésű, most ferencvárosi Abyd Syham diadalmaskodott.

A vasárnapi zárónapon még két ezüstérem jutott a szolnokiaknak. Az egyiket a könnyűsúlyú kettesben rajtoló sportcentrumos Ferencz Panna, Volter Réka páros szerezte, amelyet csak a Danubius NHE kettőse tudott legyőzni. A férfiaknál a négypárban versenyző tiszások Furkó Kálmán, Szabó Márton, Drávucz Máté, Pomázi Bálint összetételben végeztek a második helyen.

A szolnokiak edzői: Molnár Dezső, Purucki Ferenc és Rácz Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában