cselgáncs

2021.11.05. 22:06

Özbas Szofi bronzérmet szerzett az Eb-n

Kilenc magyar versenyzőért szoríthattunk a budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokság első versenynapján. 

Szoljon.hu

Forrás: Magyar Judo Szövetség / Horváth György

Özbas Szofi bronzérmet szerzett, Szegedi Dániel és Kármán Andrea az ötödik helyen végzett a Ludovika Arénában megrendezett U23-as Európa-bajnokság egyéni küzdelmeinek első napján – tudtuk meg a Magyar Judo Szövetség tájékoztatásából.

A szolnoki származású Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE tokiói olimpikonja, felnőtt világbajnoki hetedik helyezettünk aranypontos csatával kezdett, a szlovén Ludvikot végül vazarival sikerült legyőznie.

A siker nagy lökést adott neki, ám a folytatásban váratlan dolog történt.

A junior Eb-ezüstérmes német Winzig ugyanis sikerrel fogott be egy fojtást, Szofi pedig elvesztette az eszméletét. Szerencsére a negyeddöntő elvesztésénél nem történt komolyabb baj.

Szofi vállalta a folytatást, és vigaszágon egy szép gánccsal, majd leszorítással le is győzte ukrán ellenfelét, így a délutáni programban a bronzéremért léphetett tatamira. Özbas Szofi ellenfele a bronzmérkőzésen az oroszok Asian Open-győztese, Dali Liluasvili volt, aki korábban egy nemzetközi tornán mérte össze az erejét a magyar fiatallal, 2019-ben Lignanóban megnyerte Szofi ellen a csatát.

Ám most fordult a kocka,

a mérkőzés végig magyar kézben volt, egy kontra akcióval sikerült vazaris előnyt kicsikarni, majd rögtön utána leszorítással meglett a győzelem, és ezzel együtt az U23-as Európa-bajnoki bronzérem is.

Meglett a bronzérem
Fotó: Magyar Judo Szövetség / Horváth György

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában