Kajak-kenu

2023.01.17. 17:04

Átmeneti visszaesés után kezdik az évet a szolnoki versenyzők

Megvonták az elmúlt három év mérlegét a megyeszékhely kajak-kenusai.

Rózsa Róbert

A 2023-as évben is számos versenynek nyújt helyszínt az Alcsi-Holt-Tisza versenypályája

Fotó: Nagy Balázs

Volt miről beszélgetni a Szolnoki Kajak-Kenu Klub és a Szolnoki Sportcentrum kajak-kenu szakosztályának nemrég megtartott évértékelőjén. A klubok ugyanis az elmúlt, járvánnyal terhelt időszakban nem ülhettek össze a maguk mögött hagyott esztendők mérlegét megvonni.

Ám mint Bordács Balázs szakvezetőtől megtudtuk, most januárban pótolták az elmaradt évek számbavételét is, ez alapján kijelenthető, hogy 2021-ben átmeneti visszaesést könyvelhettek el, mert Pulai Erikát leszámítva nem voltak válogatott versenyzőik.

A 2022-es évük már jobban sikerült, igaz, a tagságuk létszáma csökkent.

Elmondta, idei versenynaptáruk hasonlít a 2022-eshez. Vagyis a nyáron lesz érdemes figyelni, mit repesztenek a mieink a vízen, hiszen akkor tartják majd a legnagyobb hazai viadalokat és nemzetközi versenyeket, az Eb-t és vb-t.

Szolnok neve mellett egyébként már most több verseny is áll a naptárban. Május 19-21. között a Felnőtt Női Kajak és Ifjúsági válogatót, június 3-4. között a Vajda Attila Regionális Akadémiai Kupát, a Kökény Roland Regionális Akadémiai Kupát és a Parakenu Válogatót, július 15-16 között a Masters Magyar Bajnokságot, szeptember 23-án pedig a hagyományos Nagy Zoltán Emlékversenyt tartják az Alcsi-Holt-Tiszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában