Kosárlabda

2023.04.27. 06:55

„Bárkivel felvesszük a kesztyűt” – a Jászberény edzője a jövőbeli tervekről

A szezonbeli végállomásnak bizonyuló playoff-negyeddöntő előtt nem sokkal vette át NB I/B-s Jászberényi KSE irányítását Puskás Artúr. A szakembernek viszont határozott elképzelései vannak arról, milyen csapatot építene.

Rózsa Róbert

Puskás Artúr fizikálisan erősebb csapatot építene Jászberényben

Fotó: Pesti József

– Hogyan értékeli a MAFC elleni, 3–2-es vereséggel záruló negyeddöntőt?

– Többet kaptam a játékosoktól, mint amit vártam. Nagyon nehéz helyzet volt ez számukra, hiszen egy csalódást keltő alapszakasz után, bizonytalan lelkiállapotban érkezett az új edző. Rajtam és rajtuk kívül senki nem gondolta, hogy mérkőzést nyerünk a MAFC ellen, ehhez képest megszorongattuk őket. Ami a csapatban volt mentálisan, fizikálisan, azt kihozták.

– Amikor kinevezték, nyitott maradt a kérdés, nyártól is Ön irányítja-e a JKSE-t. Van újdonság ez ügyben?

– A terv eleve az volt, hogy nyártól veszem át a csapatot, és derült égből villámcsapásként jött, hogy már a Hepp Kupán én ültem a kispadon. Bár aláírt szerződésem még nincs, de igen, én leszek a Jászberény vezetőedzője.

– Milyen játékoskerettel dolgozna szívesen?

– Szeretnék mélyebb merítést. A MAFC ellen kiderült, fizikailag is fejlődnünk kell. Olyan csapatot szeretnék, amely fizikálisan kiváló állapotban van. A mai másodosztályban már nem elég a tehetség, erő is kell, kőkemény játékosokra van szükség. Egy terhelhetőbb, fiatalabb keret kialakítását tervezem, természetesen a rutinos játékosok tapasztalatával kiegészítve.

– Hosszabb távon hogyan építkezne a klub?

– Nyolc évig dolgoztam a Honvédnál, jóval szűkösebb anyagi körülmények között, de az ottani filozófiát tudjuk használni. Vagyis be kell látni, hogy a klubnak nagy hangsúlyt kell fektetnie az utánpótlás-képzésre, a fiatalokra, és ennek a munkának a kirakata a felnőtt csapat. Nem egy szezonra kell feltenni mindent, türelmesen, reális célokat kitűzve kell építkezni.

– Milyen célkitűzései vannak a következő idényre?

– Nincs döntés a büdzséről, így konkrét helyezést sem neveznék meg. Inkább azt mondom, a rájátszás a cél, utána pedig látjuk majd, mire lehetünk képesek. De azt megígérhetem: bárkivel felvesszük a kesztyűt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában