Labdarúgás

2023.04.22. 11:00

„Ez nekem is új kihívás” – pozitív irányba terelné új trénere a Karcagot

Hat fordulóval az NB III.-as bajnoki szezon előtt átvette a Karcagi SE irányítását Csillag László. Az újonnan kinevezett kisújszállási trénert legalább olyan jól ismerik megyénkben, mint amennyire ő maga ismeri a térség futballját, de vajon mire megy a tavasszal Igor Bogdanovics irányításával megfeneklő karcagi csapattal, akár már a vasárnapi Hatvan elleni meccsen?

Rózsa Róbert

A látványos támadófociban hisz Csillag László, az NB III.-as Karcag új vezetőedzője

Fotó: Tóth Imre / Hajdú-Bihari Napló

Aligha ismeretlen Csillag László neve a megyei futballberkekben. A Tiszafüreddel játékosként az NB II.-ben is megforduló kisújszállási szakember, noha javarészt a Jászkunságon kívül edzősködött, ki- és befordítva is ismeri térségünk labdarúgását. Így van ez a Karcag esetében is, ahonnan a kétezres évek közepén – amikor a város futballjának virágkorát élte – pályaedzői megkeresést is kapott, ám akkor másként alakult.

Most azonban igent mondott a legutóbb a Hajdúszoboszló kispadján ülő, az azt megelőző idényekben a Füzesgyarmatot rendre élmezőnybe vezető tréner, akivel már múlt nyáron is tárgyalt a nagykunsági klub, ám akkor Igor Bogdanovics lett a befutó. Vele azonban – mint korábban írtuk – idén tavasszal megfeneklett a csapat, elmaradtak a győzelmek, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. Csillag Lászlónak tehát ilyen körülmények között, hat fordulóval a bajnokság vége előtt kellett átvennie a gárdát.

 

– Legutóbb március végén, a Hajdúszoboszló elleni győzelmükkor láttam játszani a Karcagot. Az volt az utolsó sikerük, és akkor még nem láthattuk előre, hogy ez történik. Újonc ugyan az együttes, de építkezésben van, fejlődni szeretne, ez pedig nem következett be – mondta hírportálunk érdeklődésére az újdonsült karcagi szakvezető, akit arról is kérdeztünk, hogyan érkezett a felkérés.

– Spontán történt. A Karcag múlt heti, Tiszaújváros elleni veresége után a klubvezetés úgy döntött, lépni kell, és mivel szem előtt tartják a jövő évi építkezést, megkértek, hogy már a mostani idény hátralévő meccseire is vegyem át a csapatot – fejtette ki Csillag László. Hozzátette, ez számára is új kihívás, hiszen nem esett meg vele korábban, hogy ilyen helyzetben vállaljon szakvezetést.

– Vannak képzett játékosok a csapatban. Megpróbálom a képességeik alapján olyan játékrendszerbe illeszteni őket, amely eredményes lehet. Bízom benne, hogy a Hatvan elleni vasárnapi mérkőzésen már látszódik – mondta a vezetőedző, akinek helyzetét az sem könnyíti meg, hogy több hiányzóval sem számolhat a heves megyeiek ellen.

 

S hogy milyen produkciót várhatunk majd a pályán a nagykunságiaktól?

 

– A csapataim nagy része rengeteg gólt szerzett. Ez nem a véletlen műve, a domináns, látványos, támadófocit igyekszem játszatni. Ezt az utat szeretném folytatni. Legelső feladatom azonban kizökkenteni a csapatot jelenlegi helyzetéből, és pozitív irányba terelni a játékosokat.

NB III. 33. forduló:

Vasárnap: Keleti csoport: Karcagi SE–Hatvan FC, 16.00, Facultas-Tiszafüredi VSE–Füzesgyarmat, 17.00, Jászberényi FC–Tiszaújváros, 17.00., Közép csoport: Szolnoki MÁV FC–Dabas, 17.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában