Kosárlabda / Galériával

2023.05.16. 13:02

Hullámhegyek és hullámvölgyek a jászberényi kosármeccsen

A férfi kosárlabda NB I/B 7. helyért folyó párharc első összecsapásán a Jászberényi KSE csapata 15 pontos győzelmet aratott a Cegléd ellen.

Varga Csaba

Hatalmas csatát vívtak a felek a jászberényi odavágón

Fotó: Pesti József

Jászberényi KSE–Ceglédi KE 93–78 (17–19, 33–23, 30–13, 13–23)

Jászberény, 200 néző. Vezette: Sallai I., Gergely Cs.,Domán I.

Jászberény: KUCSORA 25/9, Csík 3/3, Mester 6/6, HOMOKI 13/3, OLASZ Á. 19. Csere: ROSICS 14/6, Kovács V. 7/3, Czirbus 6. Edző: Puskás Artúr.

Cegléd: TÓTH Z. 8/6, Velkey 5/3, Fodor M. 13/9, Csaba Gy. 8, Karavdic 16/6. Csere: TÓTH B. 12/6, Berkics M. 8/3, Kovács B. 6, Csákvári 2, Kalassai. Edző: Siska János.   

A helyosztón hullámhegyek és hullámvölgyek váltogatták egymást, hiszen mindkét gárdának voltak jobb és gyengébb periódusai. A meccs elején tíz ponttal is vezettek a vendégek, a nagyszünet előtt viszont fordítottak a berényiek, és 50–42-es állással zárult az első félidő.

A fordulást követően pazarul dobtak a két kulcsemberüket, Ivosev Tamást és Meleg Károlyt is nélkülöző hazaiak, és a 33, percben, amikor 82–57-re vezettek úgy tűnt, hogy kiütik vetélytársukat.  A hajrában azonban csökkentettek hátrányukon a ceglédiek, így maradt némi reményük arra, hogy a csütörtökön 19 órakor kezdődő visszavágón  megfordítsák a párharcot, amelynek a szolnoki Tiszavirág Aréna ad otthont.

– Az látszott a két csapaton, hogy a Jászberény meccsritmusban van, míg mi régebben játszottunk már tétmérkőzést – értékelt Siska János, a Cegléd edzője.

– Jól kezdtük a találkozót, majd nem mentek be a dobások, rossz döntéseket hoztunk és eladtunk 16 labdát. Így pedig nem lehet idegenben nyerni. Ez a 15 pont olyan hátrány, amit be lehet hozni hazai pályán. Csütörtökön azon leszünk, hogy ez sikerüljön is.

A Jászberény edzője, Puskás Artúr pedig azt nyilatkozta: – Elégedett vagyok a mai mérkőzésen látottakkal. Le a kalappal a fiúk előtt, mert egy nagyon nehéz idény utolsó hazai mérkőzése volt ez, s nagyon meg akartuk nyerni. Már csak a közönségünk miatt is oda kellett tenni magunkat ezen a találkozón. Nyilván előjöttek ezúttal is azok a problémáink – elfáradtunk, elfogytunk a szezon végére -, amivel a rájátszás során végig küzdöttünk. Vannak sérültjeink is, de amit ki lehetett hozni ebből a meccsből, azt kihoztuk. Tizenöt pontos előnnyel megyünk a csütörtöki visszavágóra. Ez tűnhet soknak és kevésnek is, de hogy elég lesz-e a 7. hely megszerzéséhez, az majd akkor kiderül. A Cegléd egy nagyon jó csapat, így közel sem számíthatunk könnyű visszavágóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában