Kosárlabda

2023.05.16. 06:55

Itt az utolsó hét: a DEAC ellen zárja az idény az Olaj, kedden játszák az első meccset

Eljött a szezon utolsó hete a Szolnoki Olajbányász számára. A Tisza-partiak kedden 18 órakor hazai pályán kezdik meg párharcukat az ötödik helyért a Debrecennel.

Rózsa Róbert

Két győzelem kelle a DEAC ellen Pongó Mátééknak (21) az ötödik hely megszerzéséhez

Forrás: MW Archívum

Fotó: Nagy Balázs

A végső NB I.-es helyezésről döntő csata annyiban különbözik a rájátszás eddigi szakaszától, hogy nem három, hanem két nyert győzelemig tart. Így ha egy esetleges keddi siker után pénteken, a Cívis városban is nyerne Szarvas Gábor együttese, egy páros győzelemmel zsebre tehetnék az ötödik helyet.

Az esélyekről ugyanakkor nehéz lenne biztosat mondani. Az alapszakaszban mindkét összecsapást simán nyerte a hazai együttes, az Olaj 93–75-re, a DEAC 81–73-ra. Ebből nem érdemes kiindulni, mert a tét sem ugyanakkora, illetve azóta jócskán megcsappant mindkét klub játékoskerete.

Rájátszás, 5-6. helyért: 1. meccs, május 16., Olajbányász–DEAC, 18.00, 2. meccs, május 19., DEAC–Olajbányász, 18.00, 3. meccs (ha szükséges): május 21., Olajbányász–DEAC, 18.00.Rózsa Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában