Kosárlabda

2023.05.17. 10:31

„Ő a legjobb csapattárs, akivel valaha dolgoztam” – érdekes titkot árult el az Olajbányász edzője

A Szolnoki Olajbányász kedden 81–71-re legyőzte a DEAC-ot az NB I. 5-6. helyért vívott helyosztójának első mérkőzésén. Szarvas Gábor, a szolnokiak szakvezetője úgy látta, végig uralták a mérkőzést, és sikerült hatástalanítani az ellenfél erősségeit. Megosztotta azt is, mely játékosát tartja "minden edző álmának".

Rózsa Róbert

Szarvas Gábor szerint már az elejétől nem volt kérdés, ki nyeri a keddi Olaj–DEAC mérkőzést

Fotó: Nagy Balázs

Előnybe került a Szolnoki Olaj a DEAC elleni keddi helyosztón, miután a piros-feketék 81–71-re felülkerekedtek a debreceniekkel szemben, így már csak egy győzelmet kell szerezniük a két nyert meccsig tartó párharcban. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Szarvas Gábor, a Szolnok trénere úgy látta, végig kézben tartották a mérkőzést, és jogosan nyertek.

 

Úgy éreztem, rögtön, a feldobástól kezdve nem volt kérdés, ki lesz a mérkőzés győztese.

 

– A rendelkezésünkre álló pár nap alatt tisztességesen felkészültünk a Debrecenből. Tudtuk mi az erősségük, és mi a gyengéjük – ecsetelte a szakvezető. Mint mondta, elsősorban Djorde Drenovacot kellett kordában tartaniuk, ami szerinte sikerült is. (Tegyük hozzá, Drenovac így is a hajdúságiak legjobbja volt: 14 lepattanója mellé 19 pontot dobott, ami szép teljesítmény. Ám ha mellé vesszük, hogy az előző körben, a Sopron elleni négy meccsükön 20, 23, 32 és 26 pontig jutott, valamelyest valóban sikerült féken tartani a szerb magasembert).

Szarvas Gábor kitért rá: kaptak egy-két olyan kosarat, ami a saját támadásbeli hibáiknak volt köszönhető. – Talán pontatlanság, talán dekoncentráltság miatt, ami a bajnokság ezen szakaszában érthető. Ezzel együtt is le a kalappal a csapat előtt – fogalmazott.

 

Van még egy tánc hátra az idei szezonból, hogy valamilyen módon szépítsünk az idei szezononon, és az ötödik helyen végezzünk 

 

– emelte ki az Olaj edzője.

„Minden edzőnek ilyen játékost kívánok”

Noha a mérkőzésen térdsérülése miatt nem játszhatott, a sajtótájékoztatóra az Olaj játékosai közül mégis Auston Barnes érkezett. Ez pedig szándékos döntés volt a szakvezető részéről. – Nem véletlenül hívtam be Auston Barnes-t. A legjobb csapattárs, akivel dolgozhattam. Amerikai légiós léte ellenére sosem hisztizett, pozitívan állt az összes mérkőzéshez. Minden edzőnek ilyen játékost kívánok – mondta Szarvas Gábor.

 

Jobbnak látta az Olaj játékát az ellenfél szakvezetője is. Andjelko Mandics szerint a Szolnok jobban állt hozzá a meccshez, az első félidőben kialakult különbséget jól megőrizték.

– Kihagytunk ziccereket a palánk alatt, nem voltunk eléggé koncentráltak. Pénteken megpróbálunk javítani, nyerni, és visszahozni a sorozatot Szolnokra. De ehhez sok munka kell. Elég szűk a keretünk, ez persze nem kifogás – mondta a DEAC edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában