Atlétika

2023.06.11. 21:10

Elfújta a szél a szolnoki sprinter egyéni csúcsát

Két szolnoki rövidtávfutó is rajthoz állt a Magyar Nagydíj sorozat nyíregyházi állomásán. Boros Bence a legjobb magyarként végzett futamában és dobogóra állhatott, Kocsis Luca pedig bár nagyon jót futott, az erős hátszél miatt nem javított egyéni csúcsán.

Rózsa Róbert

103415660

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Alaposan feltámadt a szél Nyíregyházán vasárnap délután, ami egyfelől jó, másfelől rossz hatással volt a városban megrendezett Magyar Nagydíj-verseny sprintszámait illetően. Jó, hiszen a hátszél miatt olyan időket láthatott a közönség a női mezőnyben, amilyeneket Magyarországon ritkán. És rossz, mivel így egyik kimagasló időeredmény sem válhatott hivatalos csúccsá.

A 3,3 m/s-os hátszélben elrajtoló női 100 méteres síkfutást az amerikai Shannon Ray nyerte 11,06 másodperccel. Másodikként a Honvéd versenyzője, Takács Boglárka ért célba 11,10-zel, ami olyan idő, amiről magyar sprinternők eddig legfeljebb álmodhattak (a csúcstartó maga Takács, 11,23-mal). Az erős szél miatt viszont ideje nem rögzíthető új magyar rekordként.

Egy másik csúcs is a légmozgás áldozatául esett. A szolnoki Kocsis Luca – aki ötödikként szelte át a célvonalat – neve mellett 11,32 másodperc jelent meg. Így bár hat századmásodperccel gyorsabban ért célba, mint eddigi hivatalos legjobbja, a körülmények miatt papíron továbbra is 11,38 maradt egyéni csúcsa. Kocsis Lucával egyébként nem először babrált ki a szél, május végén egy 11,29 másodperccel futása vált a fuvallatok martalékává.

Harmadik helyen végzett a férfiak 100 méteres versenyében a szolnoki Boros Bence. A korábbi MÁV SE-s vágtázó 10,53-at futott, amivel a legjobb magyarként zárta a nagydíjat. Ennél többet nem is hozhatott volna ki, az első helyet megszerző libériai Emannuel Matadi, és a második amerikai Elijah Morrow nagyon elszakadt a mezőnytől, előbbi 10,11-et, utóbbi 10,19-et futott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában