Kajak-kenu

2023.06.19. 16:44

Kiss Erik magyar bajnoki címet szerzett

Véget ért Szegeden az Eb és vb felnőtt, illetve korosztályos válogató, ami a parasportolóknál egyben magyar bajnokság is volt.

Varga Csaba

Kiss Erik (középen) megvédte bajnoki címét

Fotó: mkksz.hu

Kezdjük a  parasportolókkal, ismét kitett magáért a City-Gas Tiszafüred kiválósága Kiss Erik, aki KL3 200 méteren magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt.

A felnőttek válogatóján a mindössze 22 éves Csikós Zsóka, aki a Szolnoki KKK kajakosa 5000 méteren harmadik, míg 1000 méteren második lett, ugyanezeken a távokon a tiszafüredi Csengeri Evelin a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen ért célba. Zsóka az U23-sok mezőnyében a négyesek 500 méteres versenyében a győztes hajóban lapátolt. Ez utóbbi egység indul majd július második hétvégéjén az U23-as olaszországi vb-n. 

A versenyzőhölgy elmondása szerint elképzelhető, hogy más távokon is vízre teszi majd hajóját a korosztályos világbajnokságon.

A válogatót követően Hüttner Csaba, felnőtt szövetségi kapitány kijelölte csapatát a szerdán kezdődő Európa Játékokra, amely egyben Eb is lesz a sportág számára. A június 21-24. közötti versenyen csak 200 és 500 méteres számokat rendeznek, a 19 főnyi csapatban nem lesz szolnoki kajakos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában