Szoljon podcast

2023.07.27. 19:55

Szilágyi Réka: Már hatéves koromban elhatároztam, hogy olimpikon szeretnék lenni

A Szoljon.hu podcast soron következő vendége Szilágyi Réka, szolnoki gerelyhajító volt, aki többek között azt is elmesélte nekünk, hogyan készül a közelgő atlétikai világbajnokságra.

Daróczi Dorottya

Vendégünk: Szilágyi Réka gerelyhajító

Forrás: Szoljon.hu

Augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik meg Magyarország történetének egyik legmonumentálisabb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. A verseny jelentőségteljes helyszíne a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ, ahová több mint 200 országból 2000 atléta érkezik. Ennek apropóján Szilágyi Réka, szolnoki gerelyhajító olimpikon és Európa-bajnok 4. helyezést elért sportolóval beszélgettünk. A rangos megmérettetésen Rékával is találkozhatunk majd.

A mai napig az motivál, hogy minél jobb legyek, és minél több olimpián tudjak részt venni

– avatott be minket terveibe a sportoló.

Réka szeme előtt az lebeg, hogy az atlétikai világbajnokságon kihozza magából a legjobbat, hiszen hazai közönség előtt mutathatja meg tehetségét, amire még nem volt példa, és nem is biztos, hogy még egyszer megadatik neki...

– Ha meg tudom dobni az egyéni csúcsomat a világbajnokságon, ami a cél, akkor ott lehetek a döntőben – tekintett előre a sportoló.

Hallgassák meg, ahogy Szilágyi Réka elmeséli, hogyan készül a megmérettetésre, és milyen célokat tűzött ki maga elé az atlétikai világbajnokságon! Az olimpikont Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában