Labdarúgás

2023.08.21. 16:32

A végjátékban veszített pontot a Csábi-csapat

Immár az ötödik fordulóban léptek pályára az NB II.-ben érdekelt csapatok.

Varga Csaba

A kék mezes kécskeiek a hajrában kapott gólokkal maradtak alul

Fotó: tiszakecskefoci.hu

Elveszítette veretlenségét a listavezető ETO FC Győr legénysége, amely a Nyíregyháza vendégeként 3–2-re kapott ki. A hazaiak első találatát az egykori szolnoki center, Novák Csanád szerezte.

A Mosonmagyaróvár pedig első pontját az ugyancsak haloványan szereplő Gyirmót otthonában harcolta ki. A szebb napokat is látott Honvéd hiába vezetett Siófokon, a vendéglátók megfordították a meccset, és a hajrában szerzett góllal legyűrték a fővárosi alakulatot. Ellenben tovább menetel a Budafok, amely ezúttal Csákváron diadalmaskodott, és ezzel az élre ugrottak a piros-feketék. A Tiszakécske a második félidőben 2–1-es állásnál tizenegyest hibázott, az addig nyertlen Haladás pedig a hajrában lőtt két góllal megfordította a meccset, és megszerezte első győzelmét.

Az újonc BVSC sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, miután egy góllal alulmaradt a vendég Szegeddel szemben. Továbbra sem megy az elmúlt évadban bronzérmes Ajkának, amely hazai pályán kapott ki a Pécstől. A szolnoki Csábi József által irányított Kazincbarcika 97. percben még 2–1-es győzelemre állt a Vasas otthonában, a hazaiak azonban az egykori NB III.-as gólkirály, Zimonyi Dávid révén megmentették az egyik bajnoki pontot. Az angyalföldiek a kispestiekkel egyetemben egyelőre a középmezőnyben tanyáznak. A folytatás vasárnap lesz a másodosztály mezőnyének.

Eredmények:

Vasas–Kazincbarcika 2–2, Siófok–Bp. Honvéd 2–1, Nyíregyháza–ETO FC Győr 3–2, BVSC–Szeged-Csanád 0–1, Gyirmót FC–Mosonmagyaróvár 2–2, Kozármisleny–Soroksár 2–1, Csákvár–Budafok 0–1, Ajka–PMFC 0–2, Tiszakécske–Szombathelyi Haladás 2–3.

A bajnokság állása: 

1. Budafok 13 pont, 2. ETO FC Győr 12, 3. PMFC 11, 4. Szeged 11, 5. Soroksár 10, 6. Kozármisleny 9, 7. Nyíregyháza 9, 8. Bp. Honvéd 7, 9. Kazincbarcika 6, 10. Vasas FC 5, 11. Tiszakécske 5, 12. Siófok 5, 13. FC Ajka 5, 14. Haladás 4, 15. Csákvár 3, 16. BVSC 3, 17. Gyirmót 3, 18. Mosonmagyaróvár 1 pont.Varga Csaba 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában