Labdarúgás

2023.08.14. 07:00

Egységes, fiatalos, lendületes gárda – ez szeretnék látni az új idényben, Kunszentmártonban

Tavaly kétarcú idényt futott a Kunszentmárton csapata, idén a klub célja megragadni a középmezőnyben.

Rózsa Róbert

Többen is távoztak a nyáron Kunszentmártonból, Pecznik Péter (5) sem a csapat tagja már

Fotó: Pesti József

A legnagyobb talány a jászkunsági megyei első osztály előző idényében a Kunszentmárton teljesítménye volt. Sechna Gábor csapata az őszi idény zárásakor még harcban állt a dobogóért, ehhez képest a szezon végére a középmezőnybe süppedt a gárda. Kétarcúra sikeredett idényükről sokat tanakodtak a klubnál, és szerencsére meg is találták a megoldást, hogy a kettő közül az egyik, a szebbik arcuk maradjon meg az új évadra.

– Több apró összetevője volt a történteknek. A játékosaink lazábban vették a tavaszi rajtot. Ez nem igazán működött, nehezen tudtunk visszajönni – mondta ezzel kapcsolatban Varga Lajos, a KuTE elnöke. Hozzátette, helyzetüket nehezítette, hogy a megemelkedett rezsiárak miatti spórolás folyományaként kevesebbet edzhettek pályájukon.

Mint megtudtuk, nyáron jelentős „vérátömlesztésen” esett át a gárda, szinte egy egész kezdőcsapatra való játékos igazolt Kunszentre. A saját nevelésű Gödő Csaba Cserkéről érkezett, csakúgy, mint Lakatos József, Zsoldos Attila és Polencsák Mihály. Szarvasról Roberto Moleri, Gyomaendrődről a kapus Balogh Zoltán, Martfűről pedig Csébi Imre és Polák Gergő tette át székhelyét Kunszentmártonba. 

A távozók oldalán jóval kevesebben vannak, név szerint Pecznik Péter és Szűcs Damján (mindketten Békés­szentandrásra igazoltak), valamint Panyik Norbert (Cserkeszőlő), Varga István pedig szünetelteti pályafutását.

A felkészülését meglehetősen korán, már július 7-én megkezdő, heti 3-4 edzéssel kalkuláló tiszazugiak nyári meccsei ugyan nem sikerültek a legjobban, de mint Varga Lajos mondta, mindezt inkább edzésnek fogták fel.

– Stabil középcsapattá szeretnénk válni. Ennek megfelelően a 6-10. hely valamelyikét célozzuk meg – vázolta a küszöbön álló új bajnokságra vonatkozó terveiket a klubelnök. Márpedig ha ez sikerül, úgy valóban két, egymást követő idényben végeznének a legjobb tízben. – Egységes, fiatalos, lendületes Kunszentmártont szeretnénk látni a pályán. Reméljük, olyan KuTE megy ki a találkozókra, amelynek játékában a hazai közönségünk örömét leli, de idegenbe sem feltartott kézzel megyünk – fogalmazott a klubvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában