Kajak-kenu

2023.08.25. 16:13

Megszerezték az olimpiai kvótát Hadvina Dóráék

A magyar kajak négyes döntőbe jutott a duisburgi világbajnokságon, ezzel megszerezték a szám olimpiai indulásának jogát hazánknak a jövő évi párizsi olimpiára.

Varga Csaba

Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter és Hadvina Dóra a célban a női kajak négyesek 500 méteres versenyének középfutama után az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban, 2023. augusztus 25-én.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A németországi Duisburgra rátörő vihar alaposan átírta az olimpiai kvalifikációs világbajnokság pénteki menetrendjét. A délelőttre kiírt középdöntőket csak bő két óra csúszással tudták megrendezni, ezért a finálékra is csak kora este került sor a Rajna-parti városban.

Azt nem lehet mondani, hogy a folytatásban kedvezett volna az időjárás a versenyzőknek, a villámlás ugyan megszűnt, de így is esőben folytatódott a vb.

A legnagyobb érdeklődés három olimpiai számot kísért. Közülük a kenus hölgyek 200 méteres középfutamában Balla Virág csak negyedik lett futamában, így nem jutott a döntőbe. Egyelőre nem szerzett kvótát hazánk az utóbb emlegetett számban. Ellenben a kajak kvartettek 500 méteres viadalán a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter, Hadvina Dóra összetételű csapat bizonytalan rajt után összekapta magát, jó hajrával a második helyen ért célba a német hajó mögött. Ezzel a szolnoki Hadvina Dóráék nem csak a vb fináléba jutottak, hanem egyben megszerezték az olimpiai kvótát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában