Kosárlabda

2023.10.06. 07:00

A Cegléd és a Jászberény is idegenben folytatja a bajnoki küzdelmeket

Immár a harmadik forduló mérkőzéseit rendezik meg a másodosztályú bajnokságban. Ezúttal régiónk mindkét csapata a Jászberényi KSE és a Ceglédi KE is pénteken, illetve idegenben lép pályára.

Varga Csaba

A fehér mezes jászberényieknek jobb védekezésre van szükségük, mint tették legutóbb a Nyíregyháza ellen

Fotó: Pesti József

A ceglédi gárda az újonc MEAFC-Miskolc vendége lesz pénteken 17.30-tól az egyetemi körcsarnokban. A hazaiak két vereséggel kezdték a szezont, előbb hazai pályán a MAFC-tól (70–95), majd a fővárosban a Vasas Akadémiától (68–95) kaptak ki.  Játékosaik közül  az irányító Tóth Bence  a legutóbbi évadban épp Cegléden játszott, az erőcsatár Czirbus József több  szezont is lehúzott Jászberényben, a hátvéd poszton szereplő Velkey Géza pedig Kecskemétről érkezett Miskolcra, aki egyben, a CKE dobógépének Velkey Jánosnak a testvéröccse.

A ceglédiek viszont hazai pályán 25 ponttal kikaptak a PVSK-tól a szezonnyitón, a folytatásban viszont javítottak egy ponttal nyertek az Óbudai Kaszások csarnokában. Pénteken tehát második győzelmükre készülnek a sárga-kékek.

– Céljaink eléréséhez győznünk kell Miskolcon is – mondta honlapunknak Siska János a Cegléd edzője. –Tisztában vagyunk vele, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét a MEAFC, minden szinten feltérképeztük és elemeztük őket. Jó a hangulat sorainkban, minden játékosunk harcra kész, nyerni megyünk a MEAFC otthonába.

A Jászberényi KSE is pénteken 19.30-kor kezd a Budafok Promontor utcai csarnokában. Az ugyancsak újonc fővárosiak nem kis meglepetésre a rajton 75–65-re verték a Nyíregyházát. Legutóbb viszont, hosszabbítást követően 81–74-re kikaptak Fotón. Leginkább csapatként dominálnak, egy igazi dobógépük van, az amerikai erőcsatár, Kevin Swanson, aki a két meccsen 47 pontot szórt.

A JKSE viszont két hazai találkozón van túl, előbb parádés támadójátékkal 104–86-ra verték a TF-BP legénységét, múlt szombaton azonban 89–65-re kikaptak a Nyíregyházától.

Egy biztos, a berényi legénység nem engedhet magának még egyszer olyan lefagyást, mint legutóbb, amikor másfél perc alatt tizenegy pontot kap, de egyet sem dob.

– Még annyira nem jó a csapatunk, hogy egy ilyen helyzetet megoldjunk. Nem történt tragédia, dolgozunk tovább, hogy a hibáinkat kijavítsuk, hosszú még ez a szezon – mondta Puskás Artúr edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában