Galériával

2023.10.28. 09:52

A Székács nyerte a vármegyei rangadót

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság vármegyei rangadóján a címvédő törökszentmiklósi Székács magabiztos győzelmet aratott Szolnokon.

Varga Csaba

A fehér mezes szolnokiak nem tudták feltartóztatni a Székács együttesét

Fotó: Mészáros János

Szolnoki KCSE–Székács KE GÉF-PRO 30–38 (14–21)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 200 néző. Vezette: Győr Á., Hadas D.

Szolnok: Varga I. – Kovács I. 2 (2), Bagdi 1, Rékasi 7, Gál D. 1, Cselovszki 3, Csibrány 10 (2). Csere: PALLÉR 1 és Boldog (kapusok), Szűcs H. 2, Varga A., Varga R. 1, Arany 1, Szabó Cs., Kádár B. 1 (1). Edző: Kovács Attila.

Székács: RIZINGER – HOLLÓ 14 (6), Takács P. 4, BUDAY 3, SZÖLLŐSI 2, Csanádi 1, NYESŐ 7. Csere: Subicz (kapus), Dócs 5, Sütő 2, Monoki, Nyikos, Gelley. Edző: Szloska Krisztián.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/6

Az első negyedórában változatos játék folyt a pályán, 4–7-es állás után kiegyenlítette hátrányát a hazai csapat, 9–9. A folytatásban az egykori válogatott játékos, Buday Dániel irányításával a törökszentmiklósiak rendezték védekezésüket, egyre több hibára kényszerítették a szolnokiakat, és két villámszélsőjük, Holló Alex és Nyeső Péter révén sorra érték el találataikat, a szünetig hétgólos előnyt építettek ezzel fel, 14-21.

A térfélcsere után még tovább, többször is tíz gólra nőtt a távolság a felek között. Lénygében eldőlt a mérkőzés, a vendéglátók becsületére legyen mondva, nem hagyták magukat, az 52. percre 27–33-ra zárkóztak fel. Ennél közelebb azonban nem tudtak kerülni ellenfelükhöz, amelyik magabiztosan szállította a győzelmet.

– Idegenben mindig nehéz játszani, ráadásul ez egy derbi volt – mondta Buday Dániel, a Székács rutinos irányítója. – Az elejétől fogva kontrolláltuk a játékot, bár a második félidőben volt egy kis hullámvölgyünk, de a magabiztos győzelmünket nem fenyegette veszély. Koncentrálnunk kell tovább, hogy kiharcoljuk a legjobb négy közé jutást.

Így látták a szakemberek a meccset

Kovács Attila: – Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy vártuk. Görcsösen, fegyelmezetlenül, sok technikai hibával és eladott labdával játszottunk, amelyekből sorra kaptuk az indításgólokat. Ilyen jó csapat ellen, mint a Székács, ez a játék nem fér bele.

Szloska Krisztián: – Jól felkészültünk a szolnoki csapat játékából. Az első félidőben hatosfalas védekezésünk jól működött, ezek után sok labdát szereztünk, ezekből lerohanásgólokat lőttünk. A második játékrészben rutinosan játszottunk, tartottuk az eredményt, mindenkinek játéklehetőséget adtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában