Kosárlabda

2023.11.09. 07:30

Szegeden bizonyítaná az Olajbányász, milyen színű a Tisza vize

A szolnoki drukkerek szerint ugyebár piros-fekete. És ez az elmúlt években igaz is volt. Ám a Szeged erre az idényre „kipattintotta” magát, így távolról sem biztos a szolnoki siker kettejük csütörtöki bajnoki összecsapásán, amely a 7. kör nyitómeccse.

Rózsa Róbert

Lukács Norbert (2) szerint kulcskérdés, meg tudják-e állítani a szegediek légiósait

Fotó: Mészáros János

Az már a felkészülési idényben világos volt, hogy az élvonalhoz 2010-ben csatlakozó, azóta jobbára nem sok vizet zavaró Szedeák mostani idénye más lesz. Nikola Lazics vezetőedző tanítványai nyáron tornagyőzelemmel és az NB I.-es csapatok edzőmeccsen való elpáholásával hívták fel magukra a figyelmet. A szegediek ráadásul légióspiacon is „belenyúltak a tutiba”: az újonnan érkező amerikai irányító, Ryan Woolridge és a hátvéd Noah Locke elképesztő mennyiségben termelik a pontokat, de a center De’Quon Lake is hasznos játékkal segíti a szegedieket. Hozzájuk csatlakozik meccsről meccsre a szintén center Bognár Kristóf, valamint Balogh Szilárd és az ex-olajos Zsíros Péter.

Számszerűsítve mindez azt jelenti, hogy az eddigi hat találkozójukból négyet is megnyertek a csongrád-csanádiak. Egyedül a listavezető Fehérvártól és a Honvédtól kaptak ki, a legyőzöttek oldalán pedig olyan nevek vannak, mint a ZTE, az OSE, a KTE és a címvédő Falco. Aligha meglepő, hogy ezzel a teljesítménnyel a Szedeák jelenleg a bajnoki vetélkedés képzeletbeli dobogójának harmadik helyére is felfér, vagyis előzi a csütörtöki vendég, ötödik Szolnoki Olajbányászt.

Ijedségre azért a Tisza partján északabbra fekvő város csapatának sincs oka a csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzésen. Két sikertelen fordulót követően a Szolnok sérültjei felépültek, és a gárda a Honvédot elgázolva (91–65) tért vissza a győztes útra múlt szombaton.

– Kulcsfontosságú lesz, hogyan tudjuk megállítani a szegediek két légiósát, akik nagyon jó formában vannak – vélekedett a találkozó előtt Lu­kács Norbert, az Olaj bedobója. – Nehéz dolgunk lesz, de azt gondolom, felkészültünk, és az a célunk, hogy győzelemmel hagyjuk el a pályát – mondta a klubhonlapnak a játékos.

További párosítások, NB I., 7. forduló: szombat, Budapest Honvéd–Körmend, 15.00, Sopron KC–Falco KC, OSE–Kecskemét, Atomerőmű SE–DEAC, Kaposvári KK–ZTE KK, 18.00, NKA Pécs–Alba Fehérvár, 19.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában