Sportújságíróink írták

2023.12.29. 06:55

Szomorúan távozott Szolnokról a világ egyik legünnepeltebb NBA-játékosa

A dobogó legfelső foka, a csillogó aranyérem – a sportolók eredményeit leginkább ezekben mérik. A sikerhez sokszor rögös út vezet, melyről olykor nehéz mesélni. Sportújságíróink feladata, hogy mégis szóra bírják őket.

Szoljon.hu

Nikola Jokics (jobbra) már 2015-ben is kiemelkedett a mezőnyből

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Rózsa Róbert, a Szoljon.hu és az Új Néplap sportújságírója több 2023-as írására is jó szívvel emlékezik vissza. Ilyen volt például a jászágói focicsapat újjáalakulásának története, vagy a háború miatt Szolnokon edző ukrán cselgáncsosoké. Ezekben a cikkekben – az amatőr és versenysport értékein túl – az emberi közösség és a közös emberiesség kisebb-nagyobb mélységei is benne vannak.

A túrkevei tanyavilágból a világsikerig

– Ám ha csak egyet választhatnék, a túrkevei Európa-bajnok birkózóval, Bíró Lászlóval készült interjú lenne az. Áprilistól kezdve fél éven át „zargattam” az ötlettel, de csak nem akart összejönni a dolog. Azt hiszem, nem igazán szerette volna az interjút, ami teljesen érthető is annak fényében, miket írtak róla korábban. De eldöntöttem, hogy addig nem adom fel, amíg ki nem mondja, hogy nem akarja az interjút. Szeptemberben végül találkoztunk, és mindketten úgy álltunk fel, hogy nagyon jót beszélgettünk. Ez a beszélgetés arról szól, hogyan jutott el egy ember a régi túrkevei tanyavilágból az európai és világsikerekig – emelte ki Rózsa Róbert. 

Egy legendás mérkőzés felidézése

Kovács Levente sportújságíró is visszapillantott a 2023-as esztendőre. Nikola Jokics napjaink egyik legünnepeltebb játékosa az NBA-ben, de talán kevesen gondolták azt, hogy egykoron még a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban is pályára lépett.

– Igazi felüdülés volt ennek a történetnek a mélyére ásni, és felidézni a közel tíz évvel ezelőtti mérkőzést, amikor az Olaj legyőzte az NBA-sztár Jokicsot – fogalmazott Kovács Levente.

Hozzátette: Özbas Szofi az egyik legjobb magyar cselgáncsozó napjainkban. Sőt, nemcsak hazánkban, hanem világszinten is. Ezt mutatja az is, hogy jelenleg  súlycsoportjában hetedik a világranglistán, ráadásul az első tízben ő a legfiatalabb a maga 22 évével.

– Szofi közvetlensége és szerénysége példamutató lehet mindenki számára, személyiségéből fakadóan pedig egy remek hangulatú interjú kerekedett belőle – tekintett vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában