Asztalitenisz

2024.01.21. 12:49

A szolnoki Farkas Péter négy ország versenyzői között lett aranyérmes Szerbiában

A szolnoki Jászkun Volán SC utánpótlás asztaliteniszezője ezzel a győzelemmel, négy hónapon belül, sorozatban harmadik szerbiai versenyét nyerte meg

Mészáros Géza

A szolnoki Farkas Péter a dobogó első fokán Nagykikindán

Forrás: Beküldött fotó

Harmadik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a Zavisic Vadleve asztalitenisz-emlékversenyt a szerbiai Nagykikindán. Az eseményre négy országból, Romániából, Bosznia-Hercegovinából, Magyarországból, illetve számos szerb klubtól érkeztek utánpótlás-korú asztaliteniszezők.

A szolnoki Jászkun Volán SC-től a kilenc esztendős Farkas Péter vett részt a versenyen, aki a saját korosztályában, az U9-esek között indult. Tizennégy versenyző vett részt ebben a versenyszámban. Péter a csoportkörben Peti egy 3:2-es és egy 3:0-ás győzelemnek köszönhetően az első helyen jutott tovább. A legjobb nyolc között román ellenfelet győzött le 3:0-ra, majd az elődöntőben a temesváriak legjobbját is magabiztosan, jó játékkal verte 3:0-ra.

A döntőben a szerbek közül legjobbnak számító újvidéki Lazar Dragoljevic volt az ellenfele, aki ellen szintén 3:0-ra, a második szettben kifejezetten nagy különbséggel nyert Szöllősi Péterék tanítványa. Farkas Péter ezzel a győzelemmel, négy hónapon belül, sorozatban harmadik szerbiai versenyét nyerte meg – a horgosi és a szerbcsernyei sikert követően –, ezúttal jóval népesebb mezőnyben, mint a korábbiakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában