Siker

2024.01.13. 14:43

Kimagaslottak a fiatal szolnoki asztaliteniszezők a korosabbak mezőnyéből Gödöllőn

A Jászkun Volán SC utánpótlás versenyzői ismét remekeltek.

Mészáros Géza

A szolnoki Jászkun Volán SC versenyzői közül Koczka Hunor (balról az első) arany-, Salánki Barnabás (balról a harmadik) bronzérmet szerzett Gödöllőn

Forrás: Beküldött fotó

A minap Gödöllőn rendeztek – jótékonysági céllal is – asztalitenisz-versenyt 14 éven aluli sportolók számára. A szolnoki Jászkun Volán SC fiataljai közül heten vettek részt az eseményen, melyről ifj. Szöllősi Péter, a klub edzőcsapatának tagja számolt be érdeklődésünkre.

A versenyzési engedéllyel rendelkezők mezőnyében a 9 éves Farkas Péter megnyerte négyfős csoportját, majd az elődöntőben 13 éves gödöllői ellenfelét is legyőzte 3:0-ra. A döntőben azonban a kecskeméti Bíró Mátéval szemben maradt alul és szerzett ezüstérmet.

A nem igazoltak között Szöllősi Péterék tanítványai közül a 10 éves Koczka Hunor mind a hét mérkőzését megnyerve menetelt az első helyig. A döntőt is magabiztosan nyerte meg 3:1-re 13 éves ellenfelével szemben. Salánki Barnabás is érmet szerzett, hiszen harmadik lett. Öt mérkőzést megnyert, majd a harmadik helyért zajló párviadalon szerencsi ellenfelét győzte le, s állt a dobogó harmadik fokára. A tizenhárom évesek között a tíz éves Balogh Zente és a tizenkét esztendős Nagy Kristóf egyaránt a nyolc közé jutottak, míg Koczka Áron (13) és a fiúk között (is) versenyző 9 éves Holló Lizi a 12-es főtáblára jutottak. Lizi a lányok között nem talált legyőzőre a versenyen, így a legjobbnak bizonyult a lányok között.

KÉP: A szolnoki Jászkun Volán SC versenyzői közül Koczka Hunor (balról az első) arany-, Salánki Barnabás (balról a harmadik) bronzérmet szerzett Gödöllőn FOTÓ: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában