Kosárlabda

2024.01.18. 08:47

Ősszel nagy verést kapott az Olaj a ZTE-től, csütörtökön visszavághatnak

Ősszel igencsak elszomorította a szolnokiakat a Zalaegerszeg csapata a felek idei első összecsapásán. Csütörtökön, az NB I.-es alapszakasz 17. fordulójának nyitómeccsén alkalma van a Tisza-partiaknak visszavágni a legutóbbi, nagyarányú vereségért. Szolnoki szemmel döntő lehet, hogy teljessé vált az Olaj kerete.

Rózsa Róbert

Lukács Norbert (labdával) ősszel kihagyta a zalai túrát. Jó játéka most nagy segítség lehet az Olajbányásznak

Forrás: MW Archívum

Fotó: Mészáros János

Eddigi idényének talán legjobb mérkőzését játszotta tavaly október 21-én, az NB I. negyedik fordulójában a Zalaegerszeg. Dobtak 115 pontot, és kilenc játékosuk teljesítményindexe is tíz pont fölé jutott, zalai szempontból ragyogó mérkőzés volt, nem vitás. Mindennek kárvallottja a Szolnoki Olajbányász csapata volt. A ZTE azon az emlékezetes találkozón ízekre szedte a Szolnokot, jó harminc ponttal verte meg akkor a piros-feketéket (115–83 lett a vége), akiknek az az első veresége volt az idényben.

Azóta mindkét csapat lejátszott 12 bajnokit, és kiderült: mind a ZTE, mind az Olaj harcban lesz a rájátszásért. Aztán hogy meglesz-e a playoff a gárdáknak, azon belül a pályaelőny, az a mezőny sűrűsége miatt jóval fogósabb kérdés. Hogy mindez mennyire képlékeny, jól mutatja: az Egerszeg a kettővel korábbi, 15. fordulót követően a harmadik helyen állt, majd egyetlen vereség elég volt ahhoz, hogy a hatodik helyre csússzon.

Akárhogy is, van miért visszavágnia az Olajnak a mai, odahaza rendezendő, második körös bajnokin.

Szarvas Gábor csapata kiegyensúlyozott játékkal nyert az előző fordulóban, Debrecenben, némileg kozmetikázva a Paks és Kaposvár elleni kudarcot. Azt a produkciót látva a pályaválasztó tűnik a mérkőzés esélyesének. Ráadásul, ha semmi nem jön közbe, a Zalaegerszeg ellen már bemutatkozhat a Szolnok újdonsült szerzeménye, az amerikai hátvéd Anthony Durham.

Feltüzelte a csapatot a DEAC elleni siker Dustin Thomas szerint is. Az Olaj centere a meccs előtt arról szólt, annak a győzelemnek a nyomán jól érzik magukat, tele vannak energiával.

– Fontos mérkőzés következik, és izgatottak vagyunk, hogy végre teljes kerettel állhatunk ki. Izgalmas összecsapás lesz! – vélekedett az Olaj videócsatornájának a játékos.

A 17. forduló párosításai:

Csütörtök: NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Zalakerámia ZTE KK, 18.00. Szombat: Budapesti Honvéd–MVM OSE Lions, 15.00, Arconic-Alba Fehérvár–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 17.00, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–SZTE-Szedeák, Egis Körmend–DEAC, 18.00, NKA Pécs–Sopron KC, 19.00. Vasárnap: Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában