Kosárlabda

2024.02.10. 07:00

A Szeged ellen vetne véget rossz periódusának az Olajbányász

Az NB I. 20. fordulójában az NHSZ-Szolnoki Olajbányász egy másik Tisza-parti együttest, a Szegedet látja vendégül a Tiszaligeti Sportcsarnokban szombaton 18 órakor. Van miért visszavágnia a piros-feketéknek, novemberben ugyanis vereséget szenvedtek a Szedeáktól.

Kovács Levente

Pallai Tamás (labdával) szerint kizárólag a győzelem az elfogadható a Szeged ellen

Fotó: Nagy Balázs

 Novemberben, a hetedik fordulóban találkoztak utoljára a csapatok az NB I.-ben, és ugyan sokáig vezetett az Olajbányász, a Szedeák a harmadik negyedben elhúzott és végül 93–86-ra nyert az akkor még Miodrag Rajkovics vezette csapat ellen.

Azóta a szegediek tizenkét meccsükből kilencet is elveszítettek a bajnokságban, amellyel a tabella tizedik helyéig csúsztak vissza, de így is csak két győzelemre állnak a szolnokiaktól.
Nikola Lazics együttese januárban ráadásul egy új amerikai légióst is szerződtetett Brendan Bailey személyében. 

A Tisza piros-fekete partjára is sütött már fényesebben a nap, a legutóbbi öt mérkőzésből háromszor is vereséget szenvedtek Szarvas Gábor tanítványai, a legutóbbi, Honvéd elleni kudarc pedig különösen fájó volt a csapatnak a harmadik hely megtartása szempontjából.

– Nehéz perióduson vagyunk túl, sajnos becsúszott egy pár nem várt vereség – nyilatkozta Pallai Tamás az Olajbányász videómegosztóján. – Azonban nincs időnk búslakodni, hiszen nagyon fontos szakaszában vagyunk a bajnokságnak, csupán pár győzelem választja el a csapatokat egymástól a tabellán. Mindent bele kell tennünk a magunk részéről, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. Mi ezen vagyunk, készülünk a Szeged ellen, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ahol csak és kizárólag a győzelem az elfogadható, és ezért mindent képesek vagyunk megtenni. 

A 20. forduló párosításai: 

Péntek: Kecskemét–Oroszlány 73–85, DEAC–Atomerőmű 87–85. Szombat: Fehérvár–Pécs, 17.00, NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Szeged, ZTE–Kaposvár, Körmend–Bp. Honvéd, 18.00, Falco–Sopron, 19.00. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában