Labdarúgás

2024.02.14. 12:30

Biztos távolságra végezne a kieső zónától a Kunszentmárton

Fegyelmezettebb játékkal sikeresebb tavaszi szezonban reménykedik a tiszazugi csapat.

Kiss Ádám

Rangadókat nyernének Varga Istvánék (jobbra)

Fotó: MW archívum

Tizedikként zárta a Kunszentmárton a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye I.-es bajnokság őszi szezonját, amellyel elégedettek lehetnek a tiszazugiak háza táján.

– Arra számítottunk, hogy a 8-12. hely között telelünk – kezdte az értékelést az egyesület elnöke, Varga Lajos. – A szerzett pontokkal kapcsolatban azonban van hiányérzetem, 18-20 egységgel lettünk volna elégedettek, de csak tizenkettőt sikerült gyűjteni. Ha összeszedettebbek vagyunk az alsóházi rangadókon, akkor a Lurkó Focimánia és a Cserkeszőlő elleni döntetlen, valamint a Kenderessel szembeni 2–0-s vezetésről 3–2-re elvesztett mérkőzésekről három ponttal tudtunk volna távozni.

Január második hetében kezdődött a téli felkészülés a Kunszentnél, a heti három foglalkozás kezdetben tornatermi edzéseket jelentett, de amikor az időjárás engedte, szabad­téren gyakorolt a csapat.

– Két edzőmérkőzést játszottunk – folytatta Varga a téli programmal. – A Csongrád és a Lakitelek ellen is sikerült nyernünk, a két találkozón összesen tíz gólt szereztünk és csupán egyet kaptunk. Fegyelmezettebb lett a csapat, ha továbbra is ez jellemez minket, akkor sikeresebb tavaszi szezonra számíthatunk.

Több változás is történt a csapat körül a télen. A kispadon Sechna Gábor helyét a korábbi kapus- és segédedző Kiri Mihály vette át. A játékosok közül Viszkok Dániel Békés­szentandrásra, Polák Gergő Tószegre, Moleri Dominik pedig Gyomaendrődre távozott. Erősítésként érkezett Holló László és Máté-Fazekas Attila Cibakházáról, emellett az U19-es csapatból próbálnak beépíteni több játékost.

– A tavaszi tervünk továbbra is a stabil középmezőny, de sokkal több pontot szeretnénk szerezni, hogy biztonságos távolságra legyünk a kiesést jelentő helyektől – zárta az értékelését Varga Lajos.

A Kunszentmárton őszi eredményei: KUTE–Kisújszállás 3–2, KUTE–Mezőtúr 0–5, Lurkó Focimánia–KUTE 1–1, KUTE–Jászberény 1–3, TFC–KUTE 4–1, Cserkeszőlő–KUTE 1–1, KUTE–Kunhegyes 6–1, Kenderes–KUTE 3–2, KUTE–Tiszaföldvár 1–4, Jászfényszaru–KUTE 4–0, KUTE–Szajol 1–1, Tószeg–KUTE 2–0, KUTE–Tiszagyenda 4–2, Rákóczifalva–KUTE 3–2, KUTE–Jánoshida 1–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában