Kosárlabda

2024.02.16. 15:00

Távozott a Jászberény korábbi edzője Szegedről

Már nem Nikola Lazics irányítja a Tisza-partiakat.

Kovács Levente

Nikola Lazics bő egy év után távozik a szegediektől

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

Távozik az NB I.-ben szereplő Szedeák vezetőedzője, Nikola Lazics. A Körmend elleni vereség után a szakember benyújtotta lemondását, a vezetőség pedig elfogadta azt. Helyét Simándi Árpád veszi át a szegediek kispadján, akivel 2022-ben Magyar Kupa-ezüstérmet nyertek, 2023 januárjában pedig az ő helyét vette át Lazics.

A Szeged legutóbbi öt meccsét egyaránt elvesztette – köztük a Szolnoki Olajbányász ellen is kikapott – a bajnokságban, jelenleg a 12. helyen áll az NB I.-ben, nyolc győzelemmel és tizenhárom vereséggel.

– Nagyon szeretem ezt a klubot és úgy érzem, most azzal tudok a legtöbbet segíteni, ha átadom a helyem, bízva abban, hogy az új energia, a friss impulzusok hasznára lesznek a csapatnak – indokolta döntését a vezetőedző. – A szezon elején aratott szép győzelmekre és a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásra büszke vagyok, de a jelenlegi helyzetben tenni kellett valamit.

Nikola Lazics 2017 és 2019 között a Jászberényi KSE trénereként tevékenykedett, az ő irányítása alatt érték a jászságiak legjobb eredményüket, amikor a 2018/2019-es szezonban az ötödik helyen zártak az élvonalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában