Labdarúgás

2024.03.01. 15:21

Magyar Kupa: Mesterhármast szerzett az ex-MÁV-os Novák Csanád

Hétközben rendezték a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mérkőzéseit, amelyeken összességében a papírformának megfelelő eredmények születtek.

Kiss Ádám

Mesterhármast szerzett az egykori Szolnoki MÁV játékos, Novák Csanád a Nyíregyháza színeiben, így magabiztos 5–1-es győzelmet aratott a harmadosztályú Szentlőrinc ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Magyar Kupa, Tiszakécskei LC, Kisvárda
Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő a Tiszakécske–Kisvárda Magyar Kupa mérkőzésen, de a fordulás után három gólt is szereztek a vendégek
Fotó: Sipos Bence/tiszakécskefoci.hu

A Tiszakécskei LC hazai pályán kapott ki az elsőosztály sereghajtójától, a Kisvárdától. Kiegyenlített első félidő után a második játékrészben három gólt is szereztek a vendégek, így a szabolcsiak jutottak a negyeddöntőbe.

Némi meglepetésre a korábbi kilencvenhétszeres válogatott Gera Zoltán által irányított Vasas a rendes játékidő 1–1-e után csak tizenegyesekkel jutott tovább a Győr-Moson-Sopron Vármegye I. osztályban szereplő Mezőörs ellen.

A tízezer néző előtt lépett pályára a Ferencváros Debrecenben. Mozgalmasan alakultak a szünet előtti és utáni percek: az első játékrész utolsó pillantaiban a fővárosiak szerezték meg a vezetést Pesic büntetőjével, majd a fordulás utáni első percben Abena kiállításával kerültek emberelőnybe a hazaiak. A hajrában egyenlített a Loki, de további gól már nem született a mérkőzésen, sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbításban. A tizenegyespárbaj során a zöld-fehérek nem hibáztak, azonban Kocsis Dominik lövését védte a vendégek kapusa, így a Ferencváros örülhetett a továbbjutásnak.

Az Újpest vezetőedzőjét, Mészöly Gézát egy korábbi sajtótájékoztatón elhangzott rasszista megjegyzése miatt az MLSZ 1+2 hónapra tiltotta el, így már a Paks elleni találkozón sem ülhetett a kispadon. Az 1–1-el zárult rendes játékidő utolsó percében a paksi Mezei Szabolcs kihagyott egy büntetőt, de a 110. percben a bajnokságban már nyolc gólt szerző Könyves Norbert találata a legjobb nyolc közé juttatta a tolnaiakat.

A Magyar Kupa nyolcaddöntő eredményei:

Diósgyőr–Zalaegerszeg 4–2, Mezőörs (vármegyei I.)–Vasas (NB II) 1–1 (tizenegyesekkel 4–5), Kozármisleny (NB II)–MTK 0–3, Veszprém (NB III)–Kecskemét 0–2, Tiszakécske (NB II)–Kisvárda 0–3, Debrecen–Ferencváros 1–1 (tizenegyesekkel 3–5), Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza (NB II) 1–5, Újpest–Paks 1–2 (hosszabbítás után).

A negyeddöntő párosításai: 

Április 3., szerda: Kisvárda–MTK, Nyíregyháza–Kecskemét, Diósgyőr–Ferencváros, Vasas–Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában