Kosárlabda

2024.04.19. 09:00

Lezárhatja a Pécs elleni párharcot a Szolnoki Olajbányász

Pénteken rendezik a férfikosárlabda NB I. negyeddöntőinek harmadik ­mérkőzéseit. A Szolnoki Olajbányász jelenleg 2–0-ra vezet az NKA Pécs ellen, a 18 órakor kezdődő mérkőzésen pedig lezárhatja a párharcot.

Kovács Levente

A Szolnoki Olajbányász jelenleg 2–0-ra vezet az NKA Pécs ellen az NB I. negyeddöntőjében.

Pallai Tamás, Szolnoki Olajbányász, kosárlabda
Pallai Tamás (labdával) szerint ha jó ritmusban tudnak játszani, akkor a Szolnoki Olajbányász nyerhet a Pécs ellen
Fotó: Nagy Balázs

A piros-feketék előbb hazai pályán 99–79-re, idegenben pedig 83–82-re győzték le Csirke Ferenc együttesét, így pénteken a Tiszaligetben végleg lezárhatják a párharcot.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs

Péntek, 18.00

A baranyaiak tehát az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, és mindent megtesznek majd azért, hogy még egyszer hazai pályán fogadják a Szolnokot, így Oliver Vidin csapatának végig fókuszálnia kell majd a mérkőzésen, mert az NKA szeretné minél tovább elhúzni a párharcot. Szükségük lesz a Tisza-partiaknak jó dobóformájukra és agresszív védekezésükre, ha valamelyik azonban nem lesz meg pénteken, akkor nehéz mérkőzésre számíthatnak. 

– A rájátszás alatt nincs sok időnk készülni egy-egy meccsre, csak apróságokon tudunk változtatni, főleg a fizikai regenerálódáson van a hangsúly – emelte ki Pallai Tamás, az Olajbányász csapatkapitánya. – Az első és a második meccs képe nagyban eltért egymástól, legutóbb a Pécs olyan elemeket tudott mutatni, amelyekre csak későn tudtunk reagálni. Most pedig igyekszünk mi meglepni őket. Ellenfelünk nem szeretné, hogy lezárjuk a párharcot, emiatt biztosan a végsőkig küzdenek majd, és nem adják fel. Jó ritmusban kell játszanunk, ha támadásban és védekezésben betartjuk az edzői utasításokat, akkor – a nagyobb rotációnknak is köszönhetően – felőrölhetjük őket, és ezáltal nyerhetünk. 

Kicsit kitekintve a többi párosításra, az Olajbányász mellett a Falco és az Alba Fehérvár is lezárhatja párharcát pénteken, ráadásul utóbbi lesz várhatóan a piros-feketék ellenfele az elődöntőben, ha mindkét csapat továbbjut a legjobb négy közé. Egyedül a ZTE és a DEAC párharca áll egyedül döntetlenre, így ott biztosan rendeznek majd negyedik mérkőzést is.

A negyeddöntő pénteki menetrendje: Alba Fehérvár–Sopron (az állás: 2–0), 17.00, Falco KC–Bp. Honvéd (az állás: 2–0), ZTE–DEAC (az állás: 1–1), 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában