Lábtoll-labda

2019.06.14. 15:18

Nyolc diákolimpiai címet nyertek a szolnoki iskolák

Mind a nyolc versenyszámot a szolnoki iskolák versenyzői nyerték Kisteleken, az V–VI. korcsoportos tanulók 20. lábtoll-labda diákolimpiáján.

Varga Csaba

A szolnoki iskolák csapatai többségében az Újszászi VVSE játékosaiból álltak. A legeredményesebben a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulói szerepeltek, akik három diákolimpiai bajnoki címmel és egy ezüstéremmel végeztek az éremtáblázat élén.

Legtöbb érmet, két ezüstöt és három bronzot az újszászi Rózsa Imre középiskola tanulói nyerték, de mégis szomorúak voltak, mert arany nélkül maradtak.

A Varga Katalin Gimnázium fiúcsapata – Dániel Márk, Molnár Gergő, Molnár Dániel –, amelyet Vachal Krisztinával erősítettek meg, a VI. korcsoportban diadalmaskodott. Vachal Krisztina magabiztosan nyerte a leány egyénit.

Molnár Gábor pedig a fiú egyénit nyerte meg egy szegedi versenyzővel szemben. A vargások a negyedik bajnoki címhez is nagyon közel álltak, de Molnár Dániel nem bírt a Verseghy gimnázium versenyzőjével, Kovács Mártonnal, aki felnőtt szintű játékkal nyerte az V. korcsoport döntőjét.

Az V. korcsoport leány­csapatversenyt Debiecz Dorina, Diós Letícia, Kiss Virág összeállításban a Szolnoki Szolgáltatási SZC együttese nyerte. Egyéniben két, a szolnoki Széchenyi gimnáziumban tanuló hölgy, Szaszkó Dorka és Németh Barbara döntőzött.

Közülük Szaszkó Dorka lett a bajnok. A fiúcsapat fináléjában az ÉPFA – Czétényi Krisztián, Kanalas Márió, Rab Sándor István, Sárkány Zsolt – diadalmaskodott. A leány­csapatverseny döntőjében a Széchenyi gimnázium hölgykoszorúja – Bakó Lili, Lakatos Daniella, Németh Barbara, Szaszkó Dorka – két játszmában múlta felül a monoriakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában